Preko 230 pasa ove godine na izložbi u Lazarevcu

U organizaciji Kinološkog društva Lazarevac, uz podršku GO Lazarevac, na jezeru Očaga održana je 16. Nacionalna izložba pasa svih rasa CaC. Ove godine u 10 kategorija bilo je prijavljeno 230 pasa svih rasa. Izložbu je otvorio predsednik opštine Bojan Stević i izrazio nadu da će od sledeće godine ova izložba imati međunarodni karakter. Izložbi je prisustvovao i generalni sekretar Kinološkog saveza  Srbije Mahmud Al Dagistani koji je rekao je da je izložba u Lazarevcu jedna od najbolje organizovanih u Srbiji. Po prvi put, na izložbi je organizovan i dečiji kutak, na kojem su bili izloženi likovni i literarani radovi učenika OŠ „Vojislav Voka Savić“.

Otvaranje izložbe pasa

Učešće na ovogodišnjoj izložbi pasa svih rasa CaC u Lazarevcu uzelo je oko 230 kućnih ljubimaca. Najverniji prijatelji svojih vlasnika nadmetali su se u 10 kategorija a njihovu lepotu, spremnost i ponašanje ocenjivalo je četiri sudije. Organizator ovogodišnje izložbe je Kinološko društvo Lazarevac a predsednica ove organizacije kaže da je vladalo veliko intersovanje ljudi iz cele Srbije za ovu tradicionalnu manifestaciju.

Izložba pasa svih rasa

Podršku organizaciji 16. Nacionalne izložbe pasa svih rada pružila je GO Lazarevac a predsednik Bojan Stević otvorio je manifestaciju. U izjavi za medije Stević je rekao da se trenutno vode pregovori sa Kinološkim savezom Srbije da izložba u Lazarevcu dobije međunarodni karakter.

Psi izlozba

Izložba u Lazarevcu ocenjenja je kao jedna od najbolje organizovanih u Srbiji a sekretar Kinološkog saveza Srbije Mahmud Al Dagistani kaže da su se stekli uslovi da ova izložba postane međunarodna. Kvalitet pasa koji dolaze na izložbu u Lazarevcu pokazatelj je da je ona dobro organizovana i da iz godine u godinu dolaze i neke nove rase pasmina.

Najviše rasa i ove godine bilo u okviru devetog i desetog razreda, psi za druženje i male rase, ali nije nedostajalo ni nemačkih ovčara i drugih velikih rasa. Uprkos krizi, ova godina je dobra za kinologoju i sve više je uzgajivača pasa u našoj zemlji, kaže Al Dagistani.

Najlepši psi i njihovi vlasnici nagrađeni su peharima i hranom. Po prvi put ove godine, organizovan je i dečiji štand na kojem su izloženi likovni i literarni radovi učenika OŠ „Vojislav Voka Savić“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA