BeogradLazarevacVesti

Preko 620 učesnika u akciji „Šetajmo za zdravlje – U susret jeseni“

U organizaciji Planinarskog društva Vis po trinaesti put održana je akcija pešačenja „Šetajmo za zdravlje – U susret jeseni“. Akcija je ove godine organizovana na Svetski dan pešačenja 14. septembar. Ove godine prijavljeno je preko 620 učesnika. Akcija je bila podeljena u četiri staze a najduža je bila 26 km.

U ovoj izletničkoj šetnji najveći broj učesnika bili su učenici osnovnih i srednjih škola, a na raspolaganju je bilo četiri staze različite dužine. Ovo je druga godina da se manifestacija organizuje 14. septembra u cilju podrške inicijativi ministarstva prosvete i zaštite životne sredine da se ovog datuma obeležava Dan pešačenja u Srbiji.

Pešačka akcija „Šetajmo za zdravlje“ organizuje se prvenstveno u cilju da kroz afirmaciju zdravih stilova života, fizičkih aktivnosti i druženja u prirodi animira najmlađe da se bave sportom i rekreacijom. GO Lazarevac je i pokrovitelj manifestacije.

Vremenski uslovi išli su na ruku učesnicima, a poziv da prošetaju prirodom upućen je svim Lazarevčanima od 7 do 97 godina. Najveći broj njih su ipak bili učenici osnovnih i srednjih škola.

Dužina najkraće staze je 8 kilometara, a zatim su određene rute od 11,5 i 16,5  dok je najduža staza 26 kilometara. ‘’Šetnja za zdravlje’’  je deo programa Planinarskog Saveza Srbije koju svake godine podržava planinarsko društvo ‘’Vis’’.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA