BeogradLazarevacVesti

Preko 3000 građana Lazarevca primilo vakcinu protiv korone

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Lazarevac je i dalje nepovoljna ali dosta stabilnija nego tokom januara, a posebno decembra meseca. Na dnevnom nivou u covid ambulanti se registruje od pet do deset pozitivnih na korona virusa. Broj pregleda na dnevnom nivou je gotovo duplo manji između 80 i 100 dnevno. Direktor   DZ “Dr Đorđe Kovačević“ Jovan Milojević je istakao da je povećan i broj respiratornih infekcija. Posebno je u poslednjih nedelju dana povećan broj pregleda na pedijatriji.  Proces imunizacije protiv virusa korona u Lazarevcu je počeo 19. januara. Do sada je vakcinisano preko 3000 građana. Direktor Milojević je najavio i otvaranje novog punkta za masovnu imunizaciju u staroj hali SRC Kolubara.

covid 1

Interesovanje za imnunizaciju protiv korona virusa je iznad očekivanog i na teritoriji GO Lazarevac. Do sada je vakcinu primilo preko 3000 naših sugrađana. To su uglavnom građani stariji od 65 godina i oni koji pripadaju grupama sa povećanim rizikom. U prvim danima imunizacije po rečima direktora DZ “Dr Đorđa Kovačevića“ gužve su bile tolike da je za jednog pacijenta određeno 2,5 minuta. Veliku ulogu u organizacije imunizacije imao je i kol centar  GO Lazarevac, koji je namenjen pomoći starijim sugrađanima.

Jovan Milojević
Jovan Milojević

Grad Beograd je u okviru svog plana i programa masovne imunizacije predložio da se u Lazarevcu za ovu namenu otvori stara hala SRC “Kolubara“. Kako se očekuje najnoviji punkt će uskoro biti otvoren na ovoj lokaciji.

dom zdravlja

Lazarevački dom zdravlje je organizovao i mobilne ekipe za slabopokretne i nepokretne pacijente koji su izrazili svoje interesovanje da prime vakcinu protiv virusa korona. Do sada je u svom domu vakcinu primilo 28 građana koji su rizična grupa. Doktor Jovan Milojević je podsetio da svi koji su primili prvu vakcinu još uvek nisu stekli potreban imunitet i da se imunitet stiče 15 do 20 dana nakon druge vakcine.  U Lazarevcu će imunizacija drugom vakcinom početi 9. februara dok se revakcinacija očekuje za godinu dana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA