BeogradLazarevacVesti

Preko 50 vinarija na Festivalu srpskih vina „Prolaz“ u petak u glavnoj ulici

Festival srpskih vina „Proleće u Lazarevcu (Prolaz)“ biće po 16. put održan u Karađorđevoj ulici u petak 31. maja od 16 časova. Ovaj festival po prvi put se organizuje na proleće, nakon uspešnih 15 festivala, koji su održani tokom jeseni. Nenad Andrić, selektor Festivala srpskih vina, najavio je učešće oko 50 vinarija iz naše zemlje.

Festival srpskih vina „Proleće u Lazarevcu (Prolaz)“ će ove godine obeležiti svoj 16. jubilarni susret ljubitelja vina u Karađorđevoj ulici, a prvi put će se održati u prolećnom terminu. Festival počinje u 16 časova i pružiće posetiocima priliku da uživaju u bogatom spektru ukusa domaćih vina. Nakon izuzetno uspešnih 15 prethodnih izdanja, koja su tradicionalno bila organizovana tokom jeseni, organizatori su odlučili da prolećni period obogate novim mirisima i ukusima. Očekuje se da će ovogodišnje izdanje festivala privući veliku pažnju ljubitelja vina iz celog regiona.

Nenad Andrić, ugledni selektor Festivala srpskih vina, najavio je da će na ovom događaju učestvovati oko 50 renomiranih vinarija iz Srbije. Posetioci će imati priliku da degustiraju širok asortiman vina, upoznaju se s različitim sortama i kvalitetima, kao i da direktno komuniciraju s proizvođačima.

Nenad Andrić, selektor Festivala srpskih vina
Nenad Andrić, selektor Festivala srpskih vina

Ovo je prilika da se otkriju novi favoriti među srpskim vinima, ali i da se prošire znanja o domaćoj vinskoj sceni. Festival će biti upotpunjen različitim pratećim sadržajima i gastronomskim specijalitetima, stvarajući ugodnu atmosferu za druženje i uživanje u vrhunskim vinima.

Ulaz na Festival srpskih vina „Proleće u Lazarevcu (Prolaz)“ je besplatan.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA