Preliminarni rezultati opštinske izborne komisije, u novom sazivu skupštine odbornici šest lista

Opštinska izborna komisija je na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mesta u Lazarevcu, konstatovala da je aposlutnu većinu na lokalnim izborima osvojila lista pod rednim brojem 1 “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, za koju je glasao 16. 541 Lazarevčanin. Grupa građana “Lazarevac – naša kuća” osvojila je 5. 615 glasova a treća po redu je koalicija SPS-JS sa 3. 795 osvojenih glasova. Zvanične rezultate, Opštinska izborna komisija saopštiće 96 sati nakon zatvaranja biračkih mesta, ukoliko neka od lista ne bude uložila prigovor na rezultate izbora, rekao je predsednik komisije u Lazarevcu Dalibor Matijašević.

Rezultati izbora Lazarevac

Preliminarni rezultati pokazuju da pored SNS-a, koji je osvojio najveći broj glasova i imaće 35 odbornika u lokalnoj skupštini, u novi saziv ulaze još GG “Lazarevac-naša kuća” koja će imati 12 odbornika, koalicija SPS-JS sa osam odborničkih mesta i tri liste sa po dva odbornika, Zavetnici, POKS i SPAS Aleksandra Šapića. Svoje mandate u lokalnom parlamentu izgubila je GG “Klub ljubitelja Lazarevca”, dok SRS ni naredne četiri godine neće imati svoje predstavnike u skupštini opštine Lazarevac.

Skupštinska sala GO Lazarevac

Preliminarni rezultati lokalnih izbora u Lazarevcu:

  1. Aleksandar Vučić “Za našu decu”   16. 541 glasova ili 51,74  posto
  2. GG “Lazarevac-naša kuća”                5. 615 glasova ili 17, 56 posto
  3. SPS – JS                                                 3. 795 glasova ili 11, 87 posto
  4. Za Kraljevinu Srbiju POKS               1. 333 glasova ili  4,17   posto
  5. Srpska stranka Zavetnici                   1. 161 glasova  ili  3,63  posto
  6. SPAS Aleksandar Šapić                     1. 020 glasova ili 3, 19   posto

Predsednik Izborne komisije u Lazarevcu kaže da su izbori u našoj opštini protekli regularno i da je najveća izlaznost na teritoriji Grada Beograda bila upravo u Lazarevcu. Zvanični rezultati očekuju se 96 sati nakon zatvaranja biračkih mesta, ukoliko neka od lista koje su učestvovale na lokalnim izborima ne ulože prigovor na rezultate, kaže Dalibor Matijašević.

Dalibor Matijašević
Dalibor Matijašević

Podsećanja radi, od 50. 778 upisanih birača na teritoriji opštine Lazarevac, svoje građansko pravo iskoristio je 31. 971 birač.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA