Premijera predstave “Živi su, nije smešno”

Predstava “Živi su, nije smešno” po tekstu Milice Piletić i Jovana Grujića, koji potpisuje i režiju, premijerno je izvedena u lazarevačkom Centru za kulturu. Predstava je rađena u koprodukciji Prvog prigradskog pozorišta – Puls teatra iz Lazarevca i Regionalnog pozorišta Novi Pazar. Snažne ovacije i gromoglasan aplauz pokazali su da su glumci oba pozorišta uradili odličnu predstavu a na pozorišne daske uspešno vratili i “oživeli” Nušićeve likove.

Inspirisani karakterima, biografijama likova i motivima iz Nušićevih komedija, pisci komada “Živi su, nije smešno”, rešili su da stvore potpuno novu dramu koja je žanrovski specifična. Glumci na sceni pevaju, igraju, glume uz konstantnu interakciju sa publikom, koja je itekako prepoznala nove stare Nušićeve likove, koje i danas srećemo na ulici, poslu, kući… Reditelj i jedan od pisaca komada Jovan Grujić, kaže da je zadovoljan reakcijom publike ali i glumačkom postavom.

“Nušićevu ministarku” Živku u ovom komadu oživela je i na svojstven način publici predstavila glumica Puls teatra Jelena Cvijetić. Glumici je ovo bio poseban izazov i kaže da joj je “legla” uloga.

Glumac Rifat Rifatović kaže da mu je zadovoljstvo što je deo ove pozorišne priče. U ovom komadu igra Iliju Vlaha, čuvara u zatvoru, o kome se nije pisalo a koji je stvaran lik iz realnog života Branislava Nušića.

Saradnja lazarevačkog Puls teatra i Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara pokazala se kao odlična a ovo nije prvi, a čini se ni poslednji komad, na kojem će ova dva teatra sarađivati.

Ogromna scena, 12 glumaca, odlični kostimi, gluma, songovi i tema koja je večita i aktuelna, predviđaju ovom komadu dug pozorišni život. Ne zaostaju ni reakcije publike, koja je petominutnim aplauzom nagradila glumce i sve koji su učesvovali u radu na ovom komadu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA