BeogradLazarevacVesti

Prezentacija turističke ponude opštine Lazarevac

Promocija gradske opštine Lazarevac, u okviru koje su predstavljena kulturno-istorijska dobra i manifestacije u oblasti kulture po kojima je Lazarevac poznat široj javnosti, održana je  u prostorijama Turističke organizacije Srbije. Organizator manifestacije je Udruženje turističkih vodiča Srbije, uz podršku Sekretarijata za privredu Grada Beograda.

Prezentacija turističke ponude opštine Lazarevac

Na promociji je predstavljen deo turističke ponude koji se odnosi na seoski turizam, sa kapacitetima za smeštaj i ishranu gostiju. Direktorka TO Snežana Gajić napomenula je da je sa porastom smeštajnih kapaciteta turistička ponuda Lazarevca poboljšana.

Snežana Gajić
Snežana Gajić

U Lazarevcu postoji mnogo više smeštajnih jedinica. To nas je sve obradovalo jer smo bili u situaciji da smo gostima interesantni, da bi došli ali noćenje ne možemo da im ponudimo. Sada je situacija mnogo bolja. – istakla je Snežana Gajić.

Snežana Gajić posebno je istakla spomen kosturnicu, odnosno hram Svetog velikomučenika Dimitrija, u kojem su pohranjeni ostaci vojnika kako srpskih tako i austrougarskih. Crkve brvnare, spomen obeležja junacima, etno dvorišta, ugljenokopi ali i čuvari etno tradicije i naših običaja samo su deo bogate ponude, rekla je Snežana Gajić.

Što se Lazarevca tiče, važna su i spomen obeležja. Na našoj teritoriji nalazi se spomen obeležje Knezu Stanoju u Zeokama. Interesantno je to da se ovaj spomenik nalazi u dvorištu Marković, koji su jasno stavili do znanja da njima posete ne smetaju, da su svi gosti dobrodošli bez obzira što je to njihov posed. Pokušavajući da povežemo rudarstvo i turizam, nailazimo i na probleme koji su naravno rešivi. Odnosi se na izmeštanje ovog spomen obeležja Knezu Stanoju ili što će biti sudbina crkve brvnare u Vreocima, koja se u ovom trenutku zaista nalazi na samim obodima kopa. – naglasila je Snežana Gajić.

Turističke sadržaje opštine prezentovali su i predstavnici Moderne galerije CKZ „Lazarevac”, etno-sela Babina reka, arheolozi, kustosi i vinari ovog kraja. Organizator manifestacije je Udruženje turističkih vodiča Srbije, uz podršku Sekretarijata za privredu Grada Beograda, a prezentacija je održanai u prostorijama Turističke organizacije Srbije.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA