BeogradLazarevacVesti

Približavaju se prijemni ispiti za male maturante

U OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ u Stepojevcu završni ispit ove godine polagaće 50 malih maturanata. Prema kalendaru upisa završni ispit počinje 18. juna testom iz matematike, 19. juna se polaže srpski jezik a 20. juna kombinovani test. S obzirom na drugačiji način bodovanja od ove godine, uspeh na završnom ispitu je od posebne važnosti a ova nedelja je poslednja prilika da osmaci obnove gradivo.

Skola-1

Datumi polaganja male mature odnosno završnog ispita i upisa u srednje škole su najvažniji datumi u čitavom osmogodišnjem školovanju malih maturanata. I dok sa nastavnicima učenici već uveliko rade na obnavljanju gradiva i pripremi za ovaj ispit ova nedelja je finale te pripreme, period kada treba obratiti pažnju na one segmente gradiva koji su najteže ili najlošije savladani tokom školovanja.

klupe

Direktorka OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ iz Stepojevca očekuje da ova generacija upiše željene srednje škole, i tako nastavi svoje uspešno školovanje.

Od ove godine izmenjen je sistem bodovanja za male maturante, maksimalan broj bodova koje učenici mogu sada da ostvare na osnovu uspeha sada je 60 umesto dosadašnjih 70, dok je maksimalni broj bodova na završnom ispitu povećan sa 30 na 40. Test iz srpskog jezika i matematike nose maksimalnih 13 a kombinovani test umesto dosadašnjih 10-14 poena.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA