LazarevacVesti

Veliki uspeh za učenike i nastavnike OŠ „Dule Karaklajić“

Čovek se uči dok je živ. Zahvaljujući obrazovanju u mogućnosti smo da razumemo stvari koje nas okružuju, da objasnimo različite pojave, da iskažemo svoje interesovanje i pokažemo svoje mogućnosti. Ono što naučimo kroz osnovno školsko obrazovanje opredeliće nas za dalju budućnost.

Da je obrazovanje najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet, misle i nastavnici i zaposleni u Osnovnoj školi „Dule Kraklajić“,  koji svakodnevno vredno i požrtvovano rade sa učenicima. Uspeli su da u ovoj školskoj godini zajedničkim radom ostvare zapažene rezultate na brojnim takmičenjima, kako opštinskim tako i republičkim. Učešće su uzeli na 21om takmičenju a „Dulovci“ su i ove godine pokazali zašto i kako su jedni od najboljih. O njihovom uspehu razgovarali smo da direktorom škole, nastavnicima koji su ih pripremali za takmičenja ali i samim učenicima.

Ema-Novaković
Ema Novaković, učenik

Obrazovanje, to je ono što ostane nakon što zaboravite sve što ste naučili u školi. I naša uloga u najranijem dečijem uzrastu je da ih privolimo da zavole školu, ali ne kroz onaj model školovanja koji je bio u naše vreme, već na način koji je njima primeren i prihvatljiv, kaže direktor Dulove škole.

Vasilije-Radovanović
Vasilije Radovanović

Kako bi deci bilologiju približile i učinile je još zanimljivijom, nastavnice Dragana Stanišić i Dragana Petrović, trude se da kroz različite metode decu nauče da razmišljaju i kroz igru uče ovu prirodnu nauku. Trude se da deci pruže podršku i motivaciju,  jer od samih profesora zavisi i želja učenika za određenim predmetom, mišljenja su ove dve nastavnice.

Tijana-Berić
Tijana Berić

Uz pomoć karte, mašte i video prezentacija ali i profesore geografije u Dulovoj školi, učenici su proputovali ceo svet i naučili mnoge zanimljivosti. Uspeli su da ostvare i zapažene rezultate na takmičenjima.

Matematika u „Dulovoj“  školi više nije bauk zahvaljujući nastavnicima. Pored onih šablona kojima se rešavaju matematičke jednačine, nastavnici ovog predmeta trude se da pred decu postave i više ciljeve. Umesto predavača, postavljaju se u ulogu izazivača, kaže nastavnica matematike Jelena Savković. Mnogi učenici ističu da im je upravo matematika omiljeni predmet i da pomoću ove nauke mogu da pronađu paralelu u gotovo svim predmetima.

Viktor-Čančar
Viktor Čančar

Nastavnica ruskog jezika Katica Spajić svakako ima razloga da bude ponosna na svoje učenike. Veljko Pavlović osvojio je drugo mesto na republičkom takmičenju iz ovog jezika. Njegova nastavnica kaže da je na decu prenela ljubav prema Rusiji, državi koja ima najviše univerziteta i bogatu kulturnu tradiciju.

Ana-Jovanović
Ana Jovanović

Lepota govora i negovanje našeg jezika i kulture svakako su od velikog značaja. Velika pažnja upravo je u OŠ „Dule Karaklajić“ usmerena i na srpski jezik i recitatore, koji svake godine predstavljaju svoju školu ali i naš grad na republičkoj smotri „Pesniče naroda mog“. Ove godine čak šestoro učenika iz ove škole u pratnji nastavnice Olge Maksimović predstavljalo je naš grad na ovoj značajnoj manifestaciji.

Veljko-Pavlović
Veljko Pavlović

Obrazovanje je skupo, ali je neznanje još skuplje. Zato draga deco neka vam primer za dobro budu upravo učenici OŠ „Dule Karaklajić“. U ovoj obrazovnoj ustanovi u najsavremenijim kabinetima i uz pomoć profesora, naučićete neke od najvažnijih lekcija, ali ne samo one iz knjiga, već i životne.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA