BeogradLazarevacVesti

„Priče preko plota“ godišnji koncert KUD-a „Diša Đurđević“ 3. februara

U lazarevačkom Centru za kulturu, ljubitelji tradicionalnog folklora imaće priliku da uživaju u koncertu koji priređuje KUD „Diša Đurđević“. Udruženje će održati svoj tradicionalni godišnji koncert pod nazivom „Priče preko plota“ u subotu, 3. februara  u 19 časova. Cena ulaznica za koncert iznosi 250 dinara, a sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen inkluzivnom programu za decu i osobe sa autizmom pod nazivom „Svici u mraku“.

„Priče preko plota“ naziv je godišnjeg tradicionalnog koncerta KUD-a „Diša Đurđević“ a ovi vrsni folkloraši predstaviće publici svoje virtuozno igračko umeće, raznovrsne tradicionalne plesove i pesme. Po prvi put publici će predstaviti i novu koreografiju, igre iz Crne Trave čiju postavku je uradila Aneta Jevtić, profesionalni igrač iz ansambla „Kolo“. Na koncertu će se predstaviti svi ansambli od najmlađih do najstarijih. Cena ulaznica za koncert iznosi 250 dinara, a sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen inkluzivnom programu za decu i osobe sa autizmom pod nazivom „Svici u mraku“.

KUD „Diša Đurđević“ vrši upis novih članova a prema rečima dugogodišnjih igrača postoji veliko interesovanje kod mlađe populacije za ovaj vid aktivnosti. Školica folklora trenutno broji oko 50 igrača a planovi su da i u ovoj godini se organizuju razne aktivnosti za najmlađe članove.

KUD „Diša Đurđević“ poziva sve ljubitelje folklora i dobre zabave da se pridruže njihovom koncertu i da zajedno doprinesu ostvarivanju humane misije podrške inkluzivnom programu „Svici u mraku“. Specijalni gosti na koncertu biće glumac Mikica Petronijević i Muška pevačka grupa UZNNT „Zlatibor“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA