„Priče sa severa“ u lazarevačkoj Biblioteci „Dimitrije Tucović“

U okviru projekta „Priče sa severa“ lazarevačku biblioteku posetio je zamenik Švedskog ambasadora u Beogradu, Joakim Vern. Cilj projekta je isticanje značaja biblioteke kao mesta susreta dece sa knjigom. U holu biblioteke postavljena je izložba ilustracija iz knjiga. Organizovane su edukativne radionice.  Joakim Vern obišao je ovom prilikom Lazarevac, nakon čega mu je uprioličen prijem u opštini.

Priče sa severa

Biblioteku „Dimitrije Tucović“ posetio je zamenik ambasadora Švedske, Joakim Vern. Povod je bio projekat „Priče sa severa“ realizovan na inicijativu Švedskog instituta i Ambasade Švedske u Beogradu.
Joakim Vern  poklonio je lazarevačkoj biblioteci knjige za decu koje su napisali švedski autori.

Radionica ispred Biblioteke

Projekat „Priče sa severa“ ističe važnostn biblioteke kao mesta susreta dece sa knjigom, rekla je Svetlana Tot, zaposlena u Ambasadi Švedske u Beogradu. U saradnji sa izdavačkim kućama i Odiseja i Kreativni centar danas  su održane edukativne radionice za decu. U holu biblioteke postavljena je izložba ilustracija švedskih knjiga za decu koju je otvorio Joakim Vern.

Knjige za decu švedskih autora

Cilj ovog projekta je popularizacija čitanja kod najmlađih. Gde god živela, sva deca imaju iste snove i razmišljanja. Naša dužnost je da im knjige učinimo dostupnim, istakla je direktorka lazarevačke biblioteke, Jasmina Ivanković.

GO Lazarevac organizovala je prijem za goste iz Ambasade Švedske. Joakim Vern je zajedno sa direktorkom lazarevačke biblioteke Jasminom Ivanković obišao kulturno – istorijske znamenitosti našeg grada.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA