BeogradLazarevacVesti

Prijava na Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenje mera energetske sanacije stambenih objekata do 15. juna

Gradska opština Lazarevac ove godine po prvi put je započela sprovođenje programa finansijske podrške domaćinstvima u procesu energetske sanacije stambenih objekta. U cilju sprovođenja ovog programa 01. juna je raspisan Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenje mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji GO Lazarevac. Objavljeni javni poziv namenjem je privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekta. Uslov za prijavu su da je preduzeće registrovano u APR-u najmanje šest meseci i da se protiv njega ne vodi sudski postupak. Rok za podnošenje prijava je 15.06.2022. godine, rekao je na konferenciji za medije Đorđe Maksimović, koordinator projekta.

Solarni paneli

Za realizaciju energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji GO Lazarevac u 2022. godini opština je u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike izdvojila ukupno 10 miliona dinara, dok će učešće u finansiranju kako je predviđeno iznositi 50% vrednosti pojedinačnog projekta energetske sanacije, tako da će ukupna raspoloživa za ove namene u ovoj godini iznositi 20 miliona dinara.

Nakon isteka roka za prijavu, komisija pravi rang listu na osnovu bodovne liste koja je objavljena na sajtu a nakon 20. juna biće objavljeno koja su izabrana preduzeća. Pravo na žalbu u roku od osam dana od objave rang liste imaće privredni subjekti koji nisu prošli na konkursu.

Zamena stolarije

Nakon donošenja konačne odluke o privrednim subjektima koji su prošli konkurs, opština će raspisati Javni poziv za građanstvo. Lica koja nemaju upotrebnu dozvolu za objekat za koji konkurišu, neće moći da učestvuju na istom, kaže Đorđe Maksimović i dodaje da vlasnici stanova mogu konkurisati ali pojedinačno kao domaćinstvo, ne kao stambena zajednica.

Đorđe Maksimović
Đorđe Maksimović

Rangiranje za građanstvo vršiće se na osnovu bodovnih listi, pa će ukoliko neko konkuriše za spoljnu termičku izolaciju biti u prednosti ako ima već zamenjenu stolariju. Predstavnici opštine očekuju da će najviše prijava biti za zamenu stolarije.

Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje projekata energetske sanacije domaćinstava, dobra ili usluge moći da nabave isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa.

Postoje mere na koje domaćinstvo može da konkuriše i po dva osnova.

U zavisnosti od interesovanja građana za projekte energetske sanacije stambenih objekata, rukovodstvo opštine za sledeću godinu najavljuje i mogućnost povećanja raspoloživih sredstava za ove namene. Tekst javnog poziva sa svim neophodnim obrascima za učešće zaiteresovana preduzeća mogu preuzeti na sledećoj internet prezentaciji GO Lazarevac www.lazarevac.rs u sekciji Javni konkursi i rasprave, a sva dodatna pitanja u vezi sa ovim javnim pozivom mogu uputiti i na mejl energetskaefikasnost@lazarevac.rs

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA