Odata počast heroju Slaviši Đorđeviću

Na mesnom groblju u Petki, u prisustvu porodice i prijatelja, služen je parastos vojniku Slaviši Đorđeviću koji je pre 23 godine izgubio život kod Peći na Kosovu i Metohiji. Slaviša je jedan od 12 boraca koji su poginuli u  ratu u južnoj srpskoj pokrajini sa područja opštine Lazarevac. Parastosu je, pored porodice, prijatelja i ratnih saboraca, prisustvovala i  Milica Đurđević Stamenkovski predsednica stranke Zavetnici.

Služen parastos Slaviši Đorđeviću

Već 23 godine se navršilo kako je Slaviša Đorđević za odbranu svoje zemlje dao ono najvrednije, svoj život. Svakog 03. juna porodica i prijatelji na groblju u Petki odaju počast Slaviši kako se nikad ne bi zaboravilo njegovo herojstvo. Na poziv porodice Đorđević parastosu je prisustvovala i Milica Đurđević Stamenkovski koja je ovom prilikom rekla da se Slavišina žrtva i žrtva svih njegovih drugova ne sme zaboraviti i da svaka opština mora imati spomenik ili bar ulicu koja će nositi naziv po heroju sa Košara.

Milica Đurđević Stamenkovski
Milica Đurđević Stamenkovski

O Slaviši Đorđeviću njegovi drugovi i saborci imaju samo reči hvale. Pamte ga kao dobrog, nasmejanog i poštenog mladića koji nije pitao koliko i šta treba već svesno otišao u borbu protiv agresora, ne plašeći se smrti.

Predrag Degent i Ivan Ranković
Predrag Degent i Ivan Ranković

Na Kosovu i Metohiji u toku 1998. i 1999. godine u NATO bombardovanju ubijeno je preko 1000 pripadnika vojske i policije a više od 100 se vode kao nestali. U isto vreme ubijeno je  i kidnapovano više od 2.000 civila a oko 600 još uvek se vode kao nestali.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA