BeogradLazarevacVesti

Prijem prvaka u OŠ „Dule Karaklajić“

U OŠ „Dule Karaklajić“ u prvi razred krenulo je 135 učenika koji su podeljeni u sedam razreda. Po rečima direktora ove ustanove Miroslava Davidovića, ove godine upisan je neznatno manji broj učenika u prvi razred. Prosvetni radnici potrudiće se da im prelazni period olakšaju i da im boravak u školi učine što lepšim i zanimljivijim.

Dule-Karaklajic-1

U prvi razred u OŠ “Dule Karaklajić“ krenulo je 135 prvaka. Mališane, podeljene u sedam razreda, dočekale su nasmejane učiteljice spremne da im kroz osnovnu školu pruže obrazovanje, neophodno za dalji nastavak školovanja. Nasmejani, puni elana i spremni za školu učenici će u ovoj obrazovnoj ustanovi imati sav neophodan materijal i opremu neophodnu za sticanje znanja.

Dkola

Ove godine prvake očekuje tkz. projektna nastava. Cilj je da učenici stečeno znanje primene u praksi uz pomoć nastavnika ali i kroz saradnju sa školskim drugovima. Sticanje znanja na ovaj način deci će biti dinamičniji i sličan igranju ali sa pravila koja se ipak moraju poštovati, kaže Miroslav Davidović, direktor škole.

Miroslav-Davidović
Miroslav Davidović

Računarska pismenost od prošle godine obavezan je za petake. Veruje da deca u današnja vreme računarsku pismenost stiču u najranijem dobu a mi se trudimo da im u školi pružimo sve uslove kako bi se usavršavali, kaže Davidović. U prilog tome ide i činjenica da su naši kabineti opremljeni najsavremenijim uređajima koji im olakšavaju učenje, dodaje direktor.

Lepotica

Za sam počekat školske godine deci su potrebne knjige, oprema za fizičko vaspitanje i par svezaka, jer sve drugo što je neophodno nalazi se u školi. Dozvolili smo i nošenje mobilnih telefona, jer će po novom sistemu učenja u pojedinim trenutcima deci koristiti kako bi savladali određeni deo gradiva, kaže direktor škole.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA