BeogradLazarevacVesti

Tradicionalna manifestacija “Dan pčelarstva Kolubara 2018′

Tradicionalna manifestacija “Dan pčelarstva Kolubara 2018“ održana je jubilarni 25. put na platou ispred GO Lazarevac. I ove godine, na manifestaciji, svoje proizvode predstavili su brojni izlagača iz cele Srbije. Pored izložbe pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo, organizovan je bogat kulturno – umetnički program i edukativno predavanje.

Podizanjem pčelarske zastave na jarbol ispred zgrade GO Lazarevac otvorena je manifestacija posvećena najvećoj radilici među insektima. Po 25. put izlagači iz cele Srbije družili su se u Lazarevcu i predstavili svoje proizvode. Manifestaciju je i ove godine organizovalo Udruženje pčelara „Budućnost“ uz ogromnu podršku GO Lazarevac. U ime organizatora, prisutnima se obratio Mihailo Belošević, predsednik lazarevačkog udruženja pčelara.

U pitanju je jedna od  najcenjenijih izložbi u Srbiji, jer Lazarevac, kao mala sredina, ima veliki broj pčelara. Manifestacija posvećena pčelarima u Lazarevcu, organizuje se od 1993. godine. Otvarajući manifestaciju član Veća GO Lazarevac Nenad Bačanac još jednom je podsetio prisutne da je ovo udruženje jedno od najbolje organizovanih u našoj lokalnoj sredini i napomenuo da je GO Lazarevac pružila značajnu podršku i podsticaje mladim pčelarima iz naše opštine.

Pored opreme, neophodne za bavljenje pčelarstvom, svoje proizvode izložili su kako pčelari iz Lazarevca tako i iz drugih gradova. Domaći, pravi med mogao se kupiti po ceni od 800 dinara ali i kupinovo vino, džemovi, proizvodi koji u sebi sadrže med.

Na izložbi su predstavljeni i proizvodi Kačerske zadruge, med sa geografskim poreklom, koji je za kvalitet osvojio brojna priznanja.

Ova godina, i nije bila tako loša, kažu pčelari. Jedna od najstarijih manifestacija i ove godine je uspešno organizovana uz podršku GO Lazarevac. U bogatom kulturno umetničkom programu učestvovali su najmlađi uz KUD „Dimitrije Tucović“, glumci Puls teatra i učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA