Pripreme EPS-a za zimu u finišu

„Elektroprivreda Srbije“ već mesecima intenzivno preduzima sve neophodne mere da spremno uđe u zimski period kako bi građani i privreda imali dovoljno električne energije naredne zime. Remonti proizvodnih kapaciteta su pri kraju, u toku su i projekti za poboljšanje proizvodnje uglja, a nabavljaju se i dodatne količine uglja. Pripreme za zimsku sezonu u EPS-u ulaze u završnu fazu, a ovih dana u rudarskom i termo sektoru u toku su veoma složeni poslovi.

Na kolubarskom kopu „Tamnava – Zapadno polje“  završeno je podizanje i montaža strele balasta na „odlagaču 4“, što je jedna od najsloženijih tehnoloških operacija u rudarstvu. Ovaj posao obavljen je uz pomoć dve dizalice „Goša Montaže“ nosivosti 250 tona, a u narednom periodu sledi još nekoliko zahtevnih poslova kako bi „odlagač 4“ ponovo bio uključen u proizvodnju do kraja ove godine.

U termoelektrani „Nikola Tesla B“ počela je isporuka opreme za mlin koji je oštećen u decembru prošle godine, a sledi montaža ostale opreme kako bi mlin bio spreman za rad u decembru. Dopremljen je donji deo kućišta i separator, a ranije su demontirani svi delovi i završena je građevinska priprema temelja mlina za početak mašinske montaže. Zaposleni u TENT uradili su sva potrebna geodetska merenja, a tokom remonta bloka B2 remontovan je kanal aerosmeše sa klapnama i kanal recirkulacionih gasova mlina-saopšteno je na sajtu EPS-a.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Pripreme EPS-a za zimu u finišu

  • 7. oktobra 2022. at 11:28
    Permalink

    Postujem svaki trud pa i remotni koji su u toku za prestojecu zimu. U termoelektrani Nikola tesla B“priprema se oprema za mlin koji je ostecen, medjutim treba da mislimo i na zagadjenost vazduha jer ugljeno -kopovi dosta zagadjuju vazduh, pa treba misliti i na zdravlje ljudi koji udisu smog i razne hemiske cestice koje narusavaju nase zdravlje. Moja je preporuka da gradjani treba u svom domu da imaju fotokataliticki prescivac vazduha koju upija sve necistoce viruse i bakterije u vazduhu.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA