Pripreme za Međunarodni festival humora za decu u završnoj fazi

U toku su završne pripreme za 33. Međunarodni festival humora za decu koji će biti održan od 14. do 16. septembra. Prema oceni stručnog žirija, zlatno Gašino pero ove godine dobio je Jovo Čulić, pesnik iz Banjaluke. Srebrno pero pripalo je Violeti Jović iz Niša za knjigu „Vila rosa“. Prema rečima Radmile Bulatović, direktorke festivala, ove godine prvi put se dodeljuje i Omladinska nagrada. Ona je pripala Seleni Berić iz Banjaluke.

Međunarodni festival humora za decu

Međunarodni festval humora za decu biće održan od 14. do 16. septembra po 33. put, a pripreme za njegovu realizaciju ulaze u završnu fazu. Ove godine na konkurs su prvi put pristigli radovi dece iz Italije. Direktorka festivala Radmila Bulatović rekla je da je zlatno Gašino pero pripalo Jovi Čuliću, pesniku iz Banjaluke, dok je dobitnica srebrnog pera Violeta Jović iz Niša, za knjigu „Vila rosa“. Po prvi put ove godine će biti dodeljena Omladinska nagrada. Ona je pripala Seleni Berić iz Banjaluke.

Radmila Bulatović
Radmila Bulatović

Još uvek nije poznato da li će tokom Međunarodnog festivala humora za decu pisci posetiti škole, izjavila je Radmila Bulatović. Ove godine će, za poseban angažman sa decom i poseban doprinos festivalu, nagradu dobiti Predrag Vuković Peđolino. Još uvek nije poznato kako će izgledati tradicionalni maskembal, navodi Bulatović i dodaje da će on biti održan najverovatnije ispred Biblioteke „Dimitrije Tucović“.

Međunarodni festival humora za decu prvi put je održan 1989. godine u cilju afirmacije dečijeg stvaralaštva.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA