Privodi se kraju remont treće faze pogona Suve separacije u Preradi

Od 6. juna u remont je ušla treća faza pogona Suve separacije, koja je povezana sa BTS ugljenim sistemom. Planirano je da radovi traju 38 dana. Ovogodišnji remont u pogonu Suve separacije u okviru Organizacione celine „Prerada“ obeležili su obimni radovi, koji su u najvećoj meri bili usmereni na drobilice kao i kontrolu elemenata i svih delova pogona, kaže Zoran Raonić, tehnički direktor pogona ove separacije. Za remontne radove bili su zaduženi radnici sopstvenog održavanja „Prerade“ uz pomoć radnika „Metala“ u izradi rezervnih delova, a zbog obimnog posla angažovani su i radnici preko JP PК „Кosovo“.

Suva separacija

Remont treće faze Suve separacije bitan je iz više razloga a tehnički direktor Zoran Raonić kaže da je svakako najvažniji zbog najave da će biti povećana proizvodnja uglja. Samim tim ovaj pogon mora biti funkcionalan i sve mora raditi bez zastoja i u otežanim zimskim i svim ostalim vremenskim uslovima.

Remont pogona suve separacije

Nailazili smo i na lošiji kvalitet uglja pa je samim tim i njegova isporuka kasnila ka Obrenovcu zbog zastoja, kaže Raonić. Ove godine posebno smo opterećeni jer radnici Održavanja imaju dva remonta koja su vezana jedan za drugi, pa su nam u pomoć pristigli i radnici iz JP PK „Kosovo Obilić“ i radnici Kolubara Metala.

Zoran Raonić
Zoran Raonić

Darko Antonijević, starešina smene kaže da se remonti radovi obavljaju kvalitetno i korektno kako bi proizvodni proces prilikom kretanja bio sa što manje zastoja.

Radnici na remontu

Drobilice vrše usitnjavanje uglja za TE „Nikola Tesla“ i veoma je važno da se u ovom pogonu izvrši remont kako bi se ugalj nesmetano dopremao i kako bi bio što boljeg kvaliteta, dodaje Antonijević.

Darko Antonijević
Darko Antonijević

Remont treće faze pogona Suve separacije, koja je povezana sa BTS ugljenim sistemom, počeo je 06. juna i biće završen ovih dana. Remont je trajao više od mesec dana i ovim poslovima pripremljen je pogon za dopremanje još veće količine uglja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA