BeogradLazarevacVesti

Dobra popunjenost rezervoara, Lazarevac i tokom tropskih vrućina bez restrikcije

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević obišao je sa svojim saradnicima  postrojenje za preradu vode „Peštan“ JPKP „Lazarevac“ i uputio apel sugrađanima da vodu troše namenski za higijenu, kuvanje i piće. Ovih dana kada su temperature ekstremno visoke, zabeležena je enormna potrošnja vode a veliki problem je što deo korisnika tu vodu koristi nenamenski. Trenutna popunjenost bunara je 67 posto i za sada nije bilo planskih restrikcija zbog povećane potrošnje vode. Direktor komunalnog Aleksandar Rakić i predsednik opštine Bojan Stević  zamolli su sve korisnike da ovih dana racionalnije troše vodu kako bi svi stanovnici opštine tokom leta imali uredno vodosnabdevanje.

Vodovo Peštan

Trenutna popunjenost bunara JPKP „Lazarevac“ je preko 50 odsto urpkos temperaturama koje su iznad proseka. Tropske vrućine nisu ugrozile redovno vodosnabdevanje ali veliki problem sa kojim se suočava lazarevačko komunalno je enormna potrošnja voda koja se koristi nenamenski za zalivanje travnjaka, njiva i ostalo.

Vodovod Peštan voda za piće

Predsednik opštine Bojan Stević tim povodom obišao je postrojenje za preradu vode i uputio apel korisnicima da vodu troše racionalnije. Napomenuo je da se opština u saradnji sa komunalnim trudi da obezbedi nove bunare kako bi reč restrikcija bila izbrisana iz upotrebe kada je u pitanju vodosnabdevanja. Stević se zahvalio svim zaposlenima u komunalnom i direktoru koji se svakodnevno trude da njihovi korisnici nemaju nestašice vode, koje su pre bile skoro svakog dana.

Vodovod Peštan

Uprkos visokim temperaturama sistem vodosnabdevanje je stabilan i prošlogodišnje restrikcije, koje su bile obično noću, ove godine neće biti ponovljene, kaže direktor komunalnog Aleksandar Rakić. Napominje da su isključenja vode obično u periodu od 17 časova ili kasnije i to samo kada postoji neophodna potreba za intrevencijom ili na mreži gde su veliki gubitci.

Peštan vodovod

Trudićemo se da korisnicima omogućimo redovno vodosnabdevanje i očekujemo da će narednih dana, kada su najavljenje niže temeprature, uspeti da dopunimo rezervoare, kaže Rakić.

Rakić vodovod

Komunalno preduzeće radi i remonte bunara kako bi sačuvali svaki dragoceni litar vode. Topski dani bili su test za lazarevačko komunalno koje se uspešno izborilo sa ovim problemom bez restrikcija a direktor Rakić kaže da zahvalnost duguje svojim saradnicima i zaposlenima koji se svakodnevno trude da vodosnabdevanje i uređenje grada bude na najvišem nivou.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA