BeogradLazarevacVesti

Privredni razvoj GO Lazarevac

Privredni razvoj GO Lazarevac, investicije i nova zapošljavanja, bile su teme konferencije za medije koja je organizovana u Medija Centru u Beogradu. O investicijama, izgradnji porodilišta i novim fabrikama, govorili su predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić, član Veća Nenad Bačanac i Aleksandar Milosavljević, načelnik Odeljena za lokalni ekonomski razvoj.

Privredni razvoj GO Lazarevac

Tokom prošle godine u Lazarevac su stigle dve strane kompanije Birlešik tekstil iz Turske i Immofinanz iz Austrije, a ove godine nastavićemo sa privlačenjem stranih investitora. U toku su pregovori da pronađemo stranog partnera za pogon fabrike “Petar Velebit“, rekao je predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić.

Privredni razvoj GO Lazarevac
Bojan Sinđelić

Građanima Lazarevca obećali smo da će 2017. godina biti godina ulaganja i novih investicija i to obećanje smo ispunili. Strani investitori prepoznali su Lazarevac kao pogodno mesto za ulaganje i očekujemo da će i u ovoj godini biti pokrenut stari pogon firme „Petar Velebit“ – rekao je novinarima Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac.

Pored ugljenokopa, veliki strateški potencijal opštine Lazarevac je i poljoprivreda. Opština Lazarevac ima 33 sela, pola stanovništva živi u ruralnom delu opštine a u toku prošle godine investirali smo 35 miliona dinara u ovu granu privrede, rekao je Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu.

Privredni razvoj GO Lazarevac
Nenad Bačanac

Slušajući struku i u želji da radimo na razvoju poljoprivrede, u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Beogradu potpisali smo sporazum o izradi desetogodišnje strategije razvoja poljoprivrede na teritoji opštine Lazarevac – dodaje Bačanac.

Načelnik Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Aleksandar Milosavljević rekao je da GO Lazarevac organizuje još nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata. Tu se posebno izdvaja izgradnja porodilišta, vrtića ali i rekonstrukcija infrastrukture.

Privredni razvoj GO Lazarevac
Aleksandar Milosavljević

Milosavljević je napomenuo da GO Lazarevac tokom ove godine planira završetak izrade tehničke dokumentacije za izgradnju radno-poslovne zone, koja će na površini od 80 hektara omogućiti infrastrukturno opremanje, što će olakšati budućim investitorima da svoje kapacitete izgrade u toj zoni.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA