BeogradLajkovacVesti

Radni sastanak o finansiranju medija

Predstavnici opštinske uprave i radne grupe za sprovođenje konkursa za sufinansiranje projekata kulture, informisanja i udruženja građana organizovali su radni sastanak sa izabranim fokus grupama, kako bi se definisali kriterijumi i prioriteti finansiranja u ovoj budžetskoj godini. Nakon ovog sastanka će biti održana javna rasprava sa svim zainteresovanim građanima, a zatim i raspisivanje konkursa i izbor projekata koji će biti finansirani iz budžeta.

Radni sastanak sa predstavnicima fokus grupa imao je za cilj da kroz popunjavanje anketnih listova i direktnu diskusiju definiše najvažnije kriterijume i prioritete koji su u interesu lokalne samouprave u oblastima kulture, informisanja ali i aktivnosti udruženja građana.

Priliku da učestvuju u ovom procesu imaju i građani popunjavanjem anketnih listića na sajtu opštine, pripreme za sprovođenje konkursa za sufinansiranje projekata u opštini Lajkovac se po prvi put sprovode po ovom principu.

Radni sastanak o finansiranju medija
Ljubica Novaković

Zakoni nas obavezuju na ovaj postupak. Dosadašnja iskustva su pokazala da smo imali paušalno određene oblasti koje će se finansirati, pa smo dolazili u situaciju da imamo neki projekat koji je poželjan da isprati aktivnosti u opštini Lajkovac ali da on nije bio određen kao oblast finansiranja pa nismo mogli da ga uzmemo u razmatranje. Na ovaj način ćemo imati ono šta Lajkovcu treba i to ćemo podržati i finansirati – dodala je Ljubica Novaković, načelnica Opštinske uprave.

Ovo su prvi koraci zatim sledi javna rasprava, donošenje odluke o oblastima koje će biti predmet finansiranja, raspisivanje konkursa i procedura izbora projekata, ovo je u skladu i sa antikorupcijskim planom opštine Lajkovac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA