BeogradLazarevacVesti

Problem grejanja u Velikim Crljenima

Problem grejanja u Velikim Crljenima,  u objektima priključenim na toplifikacionu mrežu termo elektrane “Kolubara“ traje već više od 20 dana. Grejanje će biti  normalizovano tokom naredna 72 sata ili najkasnije 96 sati, rekao je predsednik GO Lazarevac Bojan Stević. GO Lazarevac nema nikakve ingerencije, niti naplaćuje potraživanja za isporučenu toplotnu energiju u okviru ove mreže, podsetio je predsednik Bojan Stević. Istovremeno predsednik je uputio molbu termoelektrani i JP EPS da  izađu u susret potrošačima i umanje račune u periodu isključenja.

veliki crljeniProblem sa kojim se od polovine oktobra suočavaju svi potrošači u Velikim Crljenima, čija su domaćinstva priključena na sistem daljinskog grejanja TE ‘’Kolubara’’  biće uskoro rešen. Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević, izrazio je nadu da će grejanje doći u  naredna 72 sata ili najkasnije 96 sati. Zbog problema na kaseti pepelišta TE ‘’Kolubara’’ je od 15. oktobra dva puta prekidala rad.

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević je apelovao na nadležne da umanje račune za period prekida isporuke toplotne energije. Predsednik je uputio molbu i građanima da uprkos svim poteškoćama imaju strpljenja. U saradnji sa predškolskom ustanovom ‘’Rakila Kotarov Vuka’’ opština Lazarevac je obezbedila grejanje za depadans ove ustanove, napomenuo je Stević i dodao da su učenici osnovne škole nastavu pohađali online.

Bojan Stević
Bojan Stević

Podsećajući na obim ulaganja u ovu mesnu zajednicu, Bojan Stević je najavio nove projekte. Početkom nedelje će biti pokrenuta javna nabavka za izgradnju balon sale za potrebe osnovne škole. U Velikim Crljenima će uskoro početi i izgradnja sekundarne kanalizacione mreže. Stević je dodao da se uprkos brojnim problemima radi na unapređenju standard života u Velikim Crljenima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

3 thoughts on “Problem grejanja u Velikim Crljenima

 • Octopus

  Imperija partokratije, odsustvo uređenog sistema, briše patos plebsom koji je podržava i saučestvuje u bezakonju.

  Reply
 • Octopus

  Komsija mi reče da su sredstva za fekalnu kanalizaciju u Velikim Crljenima utrošena za modernizaciju stadiona FK Kolubara!? Istina ili fejk njuz !? Mudar čovek nekad davno reče: „Hleba pa igara“! p.s. Zaista je predivno prošetati Velikim Crljenima u letnjim mesecima, prođete kroz parfimeriju NH3.

  Reply
 • Octopus

  Kao registrovane tarifne kupce građane štiti Zakon o obligacionim odnosima. TENT je formirao cenovnik na osnovu odluke Skupštine grada Beograda o distribuciji toplotne energije i ima dužan je da ispunjava sve obaveze iz ove odluke. Ovde se radi o zloupotrebi monopolskog položaja i odgovorno tvrdim da su korisnici iste diskriminisani u odnosu na građane Obrenovca. Komunalna inspekcija Opštine ima obavezu da podnese prijavu protiv TENT-a zbog neizvršavanja obaveza opravda ulogu za koju je plaćaju poreski obveznici. Na zapadu bi za ovakve propuste platilili ogromne penale za ugrožavanje zdravlja i kvaliteta života po osnovu ugovorne obaveze. Meštani Velikih Crljena su samo kolateralna šteta nestručnog vođenja EPS-a. Isključiti iz proizvodnje elektranu instalisane snage od 271 MW, stvarno je dokaz da smo „ekonomski tigar“ u regionu. Nije isključen i uvoz el. e. O tome se izjasnio i prof. Pavle Petrović i fiskalni savet, sa podacima o budžetskom deficitu i nenamenskom trošenju budžeta od strane Vlade RS. A predsednik opštine treba da se pozabavi fekalnom kanalizacijom u Velikim Crljenima koju nisu realizovali i gde su preusmerena sredstva za ovu namenu!?

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA