U Modernoj galeriji otvorena izložba “Sokotra” Danice Tešić

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba crteža “Sokotra”, Danice Tešić, koja se realizuje uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Srbije. Opus izloženih crteža obuhvata radove koji se oslanjaju na ideju alternativnog utočišta i plodova istog.

Izložba Danice Tešić

Radovi predstavljaju izmaštane predele u kojima se prelamaju organski elementi. Izložba će moći da se pogleda uz poštovanje epidemioloških mera zaštita, obavezno nošenje zaštitinih maski i uz fizičku distancu, do 20. novembra.

Izloženi radovi su nastali između 2018. i 2020. godine, u pitanju su crteži na papiru u kombinovanoj tehnici.

Crteži Danice Tešić

Po rečima Danice Tešić, radovi se mogu posmatrati i kao dokumenti prirode koja za sobom ostavlja tragove života, ili kao prostor za kreaciju nekih novih vrsta, novih pravila i ideja. Istovremeno, postojanje neizbežnog sukoba sa stvarnošću kao svojevrsnom distopijom uzrokuje potrebu za promenom, u ovom slučaju potrebu za menjanje ovog sveta nekim drugim i boljim.

Danica Tešić
Danica Tešić

Danica Tešić je rođena 1987.godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012. godine na odseku zidno slikarstvo, u klasi docenta Nikole Božovića. Lazarevčani će izložbu moći da pogledaju do 20. novembra, poštujući epidemiološke mera, obavezno nošenje maski i uz fizičku distancu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA