Probni završni ispit u Lazarevcu polagalo 565 učenika

Probni završni ispiti za učenike osmog razreda sprovedeni su 9. i 10. aprila. U opštini Lazarevac na probni završni ispit izašlo 565 je učenika, testove nije polagalo 14 osmaka, koji su bili u izolaciji. Prema rečima predsednice Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verice Anđelić, polaganje ispita u opštini Lazarevac proteklo je bez problema i uz poštovanje epidemioloških mera. Cilj probnih završnih ispita je procena koliko su učenici spremni za završni ispit i na čemu treba više raditi u narednom periodu.

Školska učionica

Probni završni ispiti za učenike osmog razreda sprovedeni su 9. i 10. aprila. Prvog dana učenici su polagali test iz matematike, a dan posle iz srpskog jezika i kombinovani test koji je sadržao pitanja iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije. U opštini Lazarevac probni završni ispit polagalo je 565 učenika, dok je 14 osmaka bilo sprečeno, jer su u tom momentu bili u izolaciji. Probni završni ispiti protekli su bez problema, i uz poštovanje epidemijskih mera, izjavila je predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Svi učenici se u ponedeljak 19. aprila vraćaju u školske klupe po modelu od 1. septembra, pa će to biti prilika da nastavno osoblje sa njima analizira rezultate.

Učenici i nastavnici su procenili da je veći izazov bila izrada zadataka iz matematike.

Što se tiče same organizacije probnih ispita, tu nije bilo nikakvih problema, a svi direktori škola dobili su precizna uputstva, pa je kompletna simulacija probnog ispita organizovana onako kako bi oni trebalo da izgledaju u junu. Iz tog razloga očekuje se da deca u junu bez ikakvog straha i bojazni pristupe polaganju završnog ispita, zaključila je Verica Anđelić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA