BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

Probni završni ispiti za osmake 27. i 28. marta

Probni završni ispiti za sve osmake na teritoriji Srbije ove godine biće održani 27. i 28. marta.

Škola Knez Lazar

Mali maturanti imaće priliku da provere svoje znanje za mesec dana . Za njih je krajem marta organizovan probni završni ispit, gde će rešavati testove iz matematike, maternjeg jezika i kombinovani test. Test iz matematike biće organizovan u petak 27. marta, dok će zadatke iz maternjeg jezika a potom i kombinovani test rešavati u subotu 28. marta, rekla je za Gem zamenica direktora Osnovne škole „Knez Lazar“ Svetlana Novičić.

Svetlana Novičić
Svetlana Novičić

Prvog dana probnog završnog ispita učenici će rešavati zadatke iz matematike, dok su za drugi dan u planu zadaci im maternjeg jezika, a potom i kombinovani test koji obuhvata istoriju, geografiju, biologiju, fiziku i hemiju. Svrha probnog završnog ispita je da se učenici pripreme na procedure koje ih čekaju na samom završnom ispitu. Ove godine ima izmena u odnosu na probne ispite iz ranijeg perioda, rekla nam je zamenica direktora škole „Knez Lazar“ Svetlana Novičić. Sva pitanja zatvorenog tipa biće pregledana kompjuterski, a svali list završnog testa ima kod.

Polaganje male mature

Svetlana Novičić istakla je da je zadovoljna učenicima osmog razreda jer su pokazali iznadprosečno znanje, što su dokazali učestvovanjem na mnogim takmičenjima tokom školske godine. Ona je svim malim maturantima, kako „Knezove“, tako i drugih škola, poželela sreću, uz poruku da budu skoncetrisani i imaju veru u sebe i svoje znanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA