BeogradLazarevacVesti

Udruženju za pomoć osobama sa autizmom „Bazi Mili“ neophodna sredstva za opremanje prostorija

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom “Bazi Mili” iz Lajkovca pokrenulo je akciju za prikupljanje novčanih sredstava za opremanje prostorija u kojima bi se deci sa poteškoćama u razvoju održavali tretmani i radionice.

Bazi Mili radionice

U saradnji sa Fondacijom “Budi srećan” udruženje “Bazi Mili”dobilo je humanitarni broj a svi koji žele da pomognu njihov rad mogu to učiniti slanjem poruke sa brojem 61 na 2407. Cena sms poruke je 200 dinara i važi za MTS, Telenor i VIP mrežu.

Lajkovačko udruženje za pomoć osobama za autizmom “Bazi Mili” osnovano je pre pet meseci sa ciljem da se pomogne deci sa poteškoćama u razvoju ali i njihovim roditeljima. U cilju poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom, Udruženje planira da organizuje radionice i vežbe za decu. Trenutno imaju prostorije koje plaćaju sopstvenim sredstvima ali im je neophodno da opreme iste, adekvatnim sadržajem prilagođenim za rad sa decom.

Udruženju su  potrebni konferencijski sto, stolice, dečja teleskop-sprava, strunjače, viseća fotelja, multifunkcionalni sto, vreće za sedenje, magnetna bela table, didaktički materijal i drugo, kaže Milica Nikolić osnivač i predsednik Udruženja “Bazi MIli”.

Milica Nikolić
Milica Nikolić

Na teritoriji lajkovačke opštine ima 26 dece i mladih sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Pretpostavlja se, međutim, da ih je bar dvostruko više, kaže Milica Nikolić i dodaje da u Lajkovcu ne postoje usluge socijalne zaštite koje finansira lokalna samouprava, poput specijalizovane škole, isturenog odeljenja, razvojne grupe u vrtiću, ličnih pratilaca, dnevnog boravka… Mnogi roditelji dece sa poteškoćama u razvoju prinuđeni su da deci prebivalište prijavljuju u drugim opštinama iz okruženja, najčešće u Lazarevcu, gde takve usluge postoje.

Bazi Mili roditelji

U budžetu opštine Lajkovac za ovu godinu je opredeljeno  oko 2 miliona dinara za uslugu ličnog pratioca koja će biti omogućeno upravo preko Udruženja “Bazi Mili”.

Iz udruženja se pozivaju svi zainteresovani roditelji koji žele da se priključe da im se jave. Udruženju „Bazi Mili“ može se pomoći slanjem SMS poruke sa tekstom 61 na broj 2407, po ceni od 200 dinara za sve mreže. Novac može da se uplati i na dinarski račun br. 160-505619-08, devizni 00-540-0002708.4, odnosno IBAN RS35160005400002708434.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA