Proglašena vanredna situacija u Ljigu

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti KOVID-19, Štab za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju u opštini Ljig. Donet je i niz posebnih mera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, među kojima je rad ugostiteljskih objekata, primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja, dezinfekcija.

Od 56 radnika Doma zdravlja u Ljigu, van službe je 12, od kojih su troje lekari, prenosi Glas Zapadne Srbije. Prema rečima direktora Doma zdravlja, Miroslava Jovančevića, svi inficirani radnici su zaraženi po perifernim kontaktima, odnosno niko nije dobio virus u samoj ustanovi.

Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević rekao je da je za 24 dana jula registrovano 45 pozitivnih lica na virus korona, dok 35 čeka na rezultat PCR testa.

Dragan Lazarević
Dragan Lazarević

„Imali smo i jedan smrtni slučaj od posledica korone. Apelujem na sve građane da se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, a mi ćemo kao Štab za vanredne situacije učiniti sve shodno našim mogućnostima da zaštitimo svoje sugrađane“, rekao je Lazaravić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA