Lajkovac

Program Kulturnog centra za Dane Lajkovca

KC „Hadži Ruvim“ se i ove godine potrudio da osmisli bogat, raznovrstan i jedinstven program u kom će svi naši sugrađani i posetioci moći da pronađu sadržaje koji odgovaraju njihovim interesovanjima, a koji će svakako svima prijati. Najveće zvezde koje će ove godine zabaviti Lajkovčane i publiku iz susednih gradova jesu sarajevska grupa „Crvena jabuka“, čiji je koncert 30. jula, i pevači narodne muzike Ilda Šaulić i Milan Topalović, koji će nastupiti dva dana ranije.

Večeras je otvaranje izložbe skulptura i promocija knjige „Kolubarske jagljenice“ u galeriji i sali bioskopa KC, sa početkom u 19 časova. U pitanju je treća knjiga koju je napisao zaista vrstan višestrani umetnik Živorad Ciglića Cigla, rodom iz Skobalja. Cigla je poznati vajar i književnik, po mišljenju mnogih poznavaoca njegovog dela, jedan od najznačajnijih stvaralaca 20. veka, koji se bavi se bogatom prošlošću kolubarskog kraja.

Drugi put za redom u okviru manifestacije „Dani Lajkovca“, 27. jula Lajkovčani će imati priliku da uživaju u koncertu klasične muzike koji će na gitari izvesti maestralni Momčilo Aleksandrić, mladi i uspešan sugrađanin koji pohađa doktorske studije u Americi, a nedavno je osvojio prvo mesto na prestižnom svetskom takmičenju u Hong Kongu, tako da Lajkovac i te kako ima čime da se ponosi i pohvali.

Lajkovac

Ljubitelji narodne muzike će 28. julaimati priliku da zapevaju sa Milanom Topalovićem Topalkom i Ildom Šaulić. U pitanju su dva kvalitetna pevača koji će svojim raskošnim glasovima i širokim repertoarom sigurno napraviti lepu i prijatnu atmosferu te večeri u Lajkovcu.

Ni ovoga puta nismo zaboravili naše najmlađe tako da će 29. jul biti posvećen upravo njima. Program će početi u 17 časova, a učešće će prvi put uzeti učenici Srednje škole „17. septembar“ Lajkovac. Učešće u programu tog dana će takođe uzeti balerine Baletskog studia „Idea“ koji radi pod okriljem KC, kao solista će nastupiti članica hora KC Anđela Milosavljević, a program ćemo završiti koncertom folklornog ansambla KC, prvi put u pratnji orkestra našeg sugrađanina iz Ćelija Zorana Markovića.

Tog dana je planiran i mini mjuzikl „Vilinska zavrzlama – priče iz mastošume“ , u izvođenju „Hepi teatra“ iz Beograda. U pitanju je moderna bajka, namenjena kako deci tako i njihovim roditeljima a govori o tome kako u vreme prekomerne upotrebe savremene tehnologije ponovo oživeti dečju maštu. Glavni likovi u predstavi su princ Milovan i princeza Ana, zatim dadilja Dada, vila Maštojla, mornar Mika, Aždajica Žderavica i drugi a u predstavi glume Monika Romić, Nikola Ugrinović, Jovana Mladenović, Slavica Ljuji, Uroš Milojević i bitbokser Filip Marković. Ceo taj dan deci će ulepšati brojni animatori, klovnovi, štulaši, mađioničari i prvi put u Lajkovcu, statue.

Opština Lajkovac

Finalno veče 30. jul rezervisano je za jednu od najpoznatijih grupa bivše SFRJ. U pitanju je grupa „Crvena jabuka“, koja će svojim hitovima probuditi mnogo lepih emocija, a reč je o muzici za sva vremena i sve generacije. Kao predgrupa te večeri nastupiće svima dobro poznati članovi grupe „Najt pležrs“ na čelu sa Lajkovčankom Vedranom Teofilović. Ono što će te noći ulepšati lajkovačko nebo jeste veliki vatromet.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika koncerti i ostali program će biti održani u sportskoj hali u Lajkovcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA