BeogradLazarevacVesti

Sredstva iz gradskog budžeta za lazarevačke poljoprivrednike

Nakon rebalansa budžeta GO Lazarevac odobrena su dodatna sredstva za poljoprivredu, na ovaj način omogućen je nesmetan rad Kancelarije za poljoprivredu do kraja godine, početak rada Matične službe u ovčarstvu i subvencionisana nabavka sadnog materijala. Član veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac je naglasio da je Poljoprivredni fakultet završio izradu Strategije razvoja poljoprivrede u narednih deset godina i najavio da će na narednoj sednici veća kao i skupštinskom zasedanju biti usvojen ovaj značajan dokument.

Sveobuhvatna strategija razvoja poljoprivrede na teritoriji GO Lazarevac podržana je i nedavnim rebalansom budžeta kada je dodatnim sredstvima omogućen rad Kancelarije za poljoprivredu, početak rada Matične službe u ovčarstvu, kao i subvencionisana nabavka sadnog materijala. Na ovaj način poljoprivrednici na jednom mestu mogu dobiti savete i podršku prilikom apliciranja za sredstva subvencija iz opštinskog, gradskog i republičkog budžeta, ali i završiti predviđene procedure vezane za šumarstvo i Matičnu službu.

Zahvaljujući uspešnom radu Kancelarije za poljoprivredu, veliki broj poljoprivrednika sa teritorije naše opštine dobio je podsticajna sredstva Sekretarijata za privredu Grada Beograda, a prvi ugovori su već potpisani.

Iz republičkog budžeta od 1. jula raspisani su javni pozivi za subvencionisano bušenje arterijskih bunara, izgradnju objekata za skladištenje ili preradu poljoprivrednih proizvoda i nabavku mehanizacije.

Nenad-Bačanac
Nenad Bačanac

U okviru sporazuma koji su potpisali GO Lazarevac i Savetodavna stručna služba Mladenovac u proteklom periodu završene su akcije uzimanja uzoraka za besplatnu agro – hemijsku analizu zemljišta a tokom četiri akcije u svim delovima opštine blizu 500 poljoprivrednika donelo je svoju zemlju na analizu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA