BeogradLazarevacVesti

Projekat „Mini Mini sport“ za najmlađe Lazarevčane

U organizaciji Sportskog saveza Beograda a uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, ove školske godine je pokrenut projekat “Mini mini sport”. Program je organizovan kao uvod i priprema za Školska takmičenja koja će se održati ove sezone, a učestvuju učenici prvog i drugog razreda. Jedan čas Mini mini sporta održan je za učenike Osnovne škole “Vojislav Voka Savić” u sali Sportsko rekreativnog centra Kolubara.

Mala-skolica-5

Cilj projekta je da podstakne sistemsko vežbanje, stvori naviku za učešće u sportu, poveća fizičku aktivnost kod dece u cilju prevencije lošeg držanja kod dece mlađeg školskog uzrasta, kao i socijalizacije dece na početku školovanja.

Projekat Mini mini namenjen je učenicima prvog i drugog razreda a predviđen je da đaci ispitaju sportske i fizičke aktivnosti.

Školski sport treba da bude kolevka svih sportova, poručio je član Gradskog veća Nenad Bačanac i dodao da je zadovoljan jer su čelnici Grada Beograda promovisali školski sport.

Ideja organizatora je da se svako dete, kao potencijalni učesnik školskih sportskih takmičenja upozna sa osnovnim elementima sportova, pa da se zatim usmeri ka sportu koji mu najviše odgovara, shodno njegovim psihofizičkim sposobnostima. Po završetku poligona mališane su sačekale i nagrade za postignut uspeh u vidu diploma i slatkiša.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA