LazarevacPićeVesti

Odložen – Prolećni festival piva

Prolećni Festival zanatskog piva po prvi put se organizuje 14. marta od 18 časova u Centru za kulturu Lazarevac.

festival zanatskih piva

Svoje proizvode ponudiće šest zanatskih pivara. Premijeru će imati “Lazarevačko domaće pivo“. U zabavnom delu programa nastupiće: DJ Vlada i rok bendovi “Raspuštena banda“ i ‘’Lusteri’’.

Zbog velikog interesovanja, kako proizvođača tako i posetilaca u Lazarevcu se po prvi put organizuje “Prolećni festival zanatskog piva“. U subotu 14. marta u Centru za kulturu Lazarevac, svi ljubitelji piva moći će da uživaju u šest najkvalitetnijih vrsta.

Lazarevac festival piva majice

Član veća GO Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac je istakao značaj ovakvih manifestacija i izrazio zadovoljstvo što se ova inicijativa pokazala kao uspešna i rezultirala i drugim, ovoga puta prolećnim festivalom.

Nenad Bačanac - član Veća opštine Lazarevac
Nenad Bačanac – član Veća opštine Lazarevac

 

Uz poziv sugrađanima da svojim prisustvom podrže i ovu manifestaciju i uživaju u pivu vrhunskog kvaliteta predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić je istakao i privredni značaj. Nakon prvog festivala i uz podršku lokalne samouprave u Lazarevcu je između dva festivala već otvorena jedna pivara zanatskog piva.

Bojan Sinđelić - predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić – predsednik GO Lazarevac

Inicijator ovog festival je Vladimir Marinković kolekcionar pivskih čaša i suvenira, koji u svojoj kolekciji u Junkovcu ima preko 1600 eksponata. Marinković je sada i predsednik organizacionog odbora festivala.

Vladimir Marinković - predsednik organizacionog odbora
Vladimir Marinković – predsednik organizacionog odbora

Festivali zanatskog piva samo su još jedan od načina afirmacije „kućnog pivarstva“ i način da se publici približi filozofija zanatskog pivarstva koje kreće iz ljubavi, simboliše ga večito istraživanje i usavršavanje, i to je ono što čini razliku i daje kvalitet. Poseban značaj lazarevačkom festivalu daje i njegov humani karakter. Organizator ali i izlagači su se dogovorili da u tu namenu prodaju majice sa oznakama festivala i zanatskog piva, a sav prihod namenjen je za potrebe korisnika za decu i omladinu sa posebnim potrebama.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA