BeogradLazarevacVesti

Prolećno uređenje grada

U Lazarevcu je u toku komunalno uređenje grada, a ekipe JPKP „Lazarevac“ uređuju sve zelene i cvetne površine, postavljaju novi mobilijar, kose travu, u večernjim časovima peru ulice i angažovani su na odnošenju komunalnog sitnog odpada. Radnici ovog preduzeća podiglu su nivo komunalne higijene u gradu a pohvale stižu i od građana koji si primetili da je Lazarevac čistiji i uređeniji. Na društvenim mrežama mogu da ostave i svoje predloge o uređenju a služba za informisanje JPKP „Lazarevac“ svakodnevno je u kontaktu sa građanima kako bi rešila njihove probleme i uzela u razmatranje predloge, kaže direktor komunalnog Aleksandar Rakić.

Park uređenje

Rad službe na održavanju higijene javnih površina lazarevačkog komunalnog odvija se tokom  365 dana u godini a intenziviran je njihov rad sa početkom proleća. Od kraja februara meseca radnici su počeli sezonske poslove i prvo je otklonjenja rizla sa lazarevačkih ulica koja je bačena tokom zimskog perioda.

Lazarevac je čist grad a tokom prethodnog perioda posađeno je preko 150 sadnica drveća a u parkovima i na zelenim površina posađene su nove cvetne aleje, kaže direktor komunalnog Aleksandar Rakić i najavljuje uređenje novih parkovskih površina.

Oko kontejnera postavljaju se foto tapete sa poruka „Čuvajmo prirodu“ i slično a sve u nadi da će sugrađani imati motiv da smeće odlažu kako treba a ne da zagađuju grad. Nastavlja se i sa postavljenjm mobilijara i klupica u određenim delovima grada i to je naišlo na dobre reakcije kod naših sugrađana, kaže Rakić.

Rakić dodaje da je JPKP „Lazarevac“ anketiralo sugrađane i da je veliki broj građana dao korisne predloge o uređenju grada, ali da je bilo i onih koji nisu upoznati sa time šta je sve u nadležnosti lazarevačkog komunalnog.

Radnici službe održavanja javnih površina radili su na intezivnijem odnošenju svakog otpada oko kontejnera. Komunalno nije nadležno za uklanjanje divljih deponija i uređenje zelenih površina oko Doma zdravlja.

Namera komunalnog preduzeća je da nastave sa ovakvim angažovanjem i održe dostignuti nivo uređenosti svih javnih površina. Da bi uspeli u tome, neophodna je i pomoć svih Lazarevčana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA