BeogradKulturaLazarevac

Promocija knjige „Moj rodni kraj sveta” autora Gorana Mrakića

U organizaciji biblioteke ‘’Dimitrije Tucović’’, održana je promocija knjige “MOJ RODNI KRAJ SVETA”, autora Gorana Mrakića. Autor je predstavio svoju treću knjigu aforizama. Dobitnik je nagrade Radoje Domanović za najboljeg srpskog satiričara dijaspore u 2006. godini. Jedan je od urednika nedeljnika na srpskom jeziku u Rumuniji “Naša reč”.

promocija-1

Nakon dve objavljene zbirke pesama, Goran Mrakić napisao je i objavio i zbirku aforizama pod dvosmislenim nazivom “Moj rodni kraj sveta”. Želja mu je da svoju zbirku promoviše u Srbiji, jer ovaj žanr kojim se bavi i to na srpskom jeziku, i nije posebno popularan u Rumuniji.

Pisanje aforizama iziskuje jezgrovitost, duhovitost ali i filozofski pristup pojedinim društvenim, svakodnevnim i političkim događajima. Goran Mrakić je koristi da ismeje neke događaje ali i da nasmeje svoje čitaoce.

Goran-Mrakić
Goran Mrakić

Dobitnik je nagrade Radoje Domanović za najboljeg srpskog satiričara dijaspore u 2006. godini.

Promocija-knjige

Goran Mrakić rođen je 19. jula 1979. u Velikom Semiklušu. Objavio je dve zbirke pesama, zastupljen je u 7 antologija pesama u Srbiji i Rumuniji, objavio je i zbirku aforizama. Mrakićev rad objavljivan je i NIN-u, Politici, Nosorogu, Etni, Ilustrovanoj Politici. Prevođen je na makedonski i mađarski.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA