BeogradKulturaLazarevac

Predstava „Žak i njegov gospodar“ oduševila lazarevačku publiku

U Centru za kulturu Lazarevac odigrana je pozorišna predstava „Žak i njegov gospodar“ Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara. Predstava se bavi odnosom između sluge Žaka i njegovog gospodara. To je priča o Žakovoj ljubavi prekidana najrazličitijim digresijama, sa ciljem da se događaji pokažu u novoj povezanosti.

prewdstava

Komad je pun protivrečnih likova i filozofskih rasprava. Predstavu „Žak i njegov gospodar“ je režirao mladi David Alić, koji je za predstavu okupio mladu ekipu saradnika.

Uloga Žaka poverena je glumcu Rifatu Rifatoviću koji kaže da je ova uloga bila za njega čast ali istovremeno i obaveza i težak zadatak.

Glavnu žensku ulogu tumači Lazarevčanka Ivana Nedeljković koja je predstavi dala upečatljivu energiju.

Ivana-Nedeljković
Ivana Nedeljković

Svi likovi su jako povezani i bitni, rade jedni za druge. To je jedna markiza koja ima svoju tešku životnu ljubavnu priču i ona kao i svaki lik boluje zbog izneverenih ljubavi, izneverenih prijateljstava – dodala je Ivana Nedeljković.

Prema rečima direktora Regionalnog pozorišta, Seadetina Mujezinovića, jedan od najvećih projekata Regionalnog pozorišta za petnaest godina postojanja, radio je čitav tim stručnjaka. On je pozvao Lazarevčane da posete Novi Pazar 7. maja, kada će biti otvoren festival „Joakim Vujić“.

Seadetina-Mujezinovića
Seadetin Mujezinovića

Evo prilike da pozovem sve Lazarevčane da od 7. maja kada počinje festival budu gosti Novog Pazara. Pazarci su dobri domaćini, inače poznati po tome, i da će sigurno uživati svih sedam dana trajanja festival – dodao je Mujezinović.

1266

Publika je na sceni Centra za kulturu Lazarevac imala priliku da uživa u fenomenalnoj scenografiji, kostimima i da čuje muziku koja je specijalno rađena za ovaj komad uz veliki broj glumaca na sceni.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA