BeogradKulturaLazarevacVesti

Promocija knjige „Plamen plave sveće“ Danila Vasojevića

U okviru manifestacije „Dani Kolubarske bitke“ u Modernoj galeriji je predstavljena knjiga „Plamen plave sveće“ autora Danila Vasojevića. Vasojević je do sada napisao sedam zbirki pesama i roman koji nosi naziv „Rogati akordi“ koji predstavlja njegovu lirsku autobiografiju. Danilo Vasojević piše rodoljubive pesme u kojima se emocije stapaju sa snažnim slikama istorije.

U okviru manifestacije „Dani Kolubarske bitke“ u Modernoj galeriji, predstavljena je  „Plamen plave sveće“, autora Danila N. Vasojevića. Ovaj talentovani pesnik, čije pero već sedam puta oživljava stihove, predstavio se publici kroz dela koja zrače rodoljubljem i dubokim emotivnim doživljajem.

Danilo Vasojević, poznat i po romanu „Rogati akordi“, svojevrsnoj lirskoj autobiografiji, ostavlja neizbrisiv pečat na savremenoj književnoj sceni. Njegova poezija, prožeta osećajem ljubavi prema otadžbini, duboko dira čitatelja i otvara vrata srca ka duhovnom bogatstvu. Danilo N. Vasojević svojim stvaralaštvom postavlja most između prošlosti i sadašnjosti. Njegove pesme nisu samo zbir reči, one su svetionik koji osvetljava put ka očuvanju tradicije i ljubavi prema domovini.

Danilo N. Vasojević, autor knjige
Danilo N. Vasojević, autor knjige

U svetu u kojem su vrednosti često zaboravljene, Vasojevićeva književnost predstavlja podsetnik na važnost ljubavi prema rodnoj grudi, istrajnost u odbrani tradicije i ponos u svakom stihu. Njegove reči ne donose samo umetnost, već i poruku – poruku ljubavi prema zavičaju koja se ogleda u plamenu plave sveće koja gori u srcu ovog talentovanog pesnika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA