BeogradLazarevacVesti

Promocija nauke u OŠ “Dule Karaklajić“

U okviru manifestacije “Oktobarsko zvonce“ koja se tradicionalno povodom dana škole organizuje u OŠ “Dule Karaklajić“, Centar za promociju nauke održao je “Naučni šou“. Na ovaj način kroz zanimljivu prezentaciju eksperimenata nastavljena je saradnja ove lazarevačke škole i Centra za promociju nauke.

Promocija-nauke-2

“Oktobarsko zvonce“ naziv je manifestacije koja se i ove godine organizuje u susret danu škole u OŠ “Dule Karaklajić“. Među programima koji se po tradiciji realizuju svake godine je i druženje mališana sa predstavnicima Centra za promociju nauke, koji su ovoga puta izveli pravi “Naučni šou“.

Promocija-nauke-1

Šou su vodili naučni demonstratori Centra za promociju nauke koji su izveli niz atraktivnih i interaktivnih eksperimenata i demonstracija podeljenih po naučnim oblastima. Na zabavan način i kroz igru demonstrirane su i objašnjene naučne pojave iz oblasti bliskih učenicima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda.

Promocija-nauke

Naučni šou se sastoji od nekoliko interaktivnih eksponata poput Rubensove cevi i Vatrenog tornada, a uključuje i ”specijalne naučne vizuelne efekte”. Dovoljno da mališanima “Naučni šou“ ostane dugo u sećanju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA