Promovisana knjiga Nebeske heroine sveta

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac održana je promocija knjige „Nebeske heroine sveta“, autorke Radmile Tonković. Motiv za pisanje ovakve knjige profesorka Tomović je našla u želji da pronađe žene koje su odigrale značajnu ulogu u avijaciji. Autorka je knjigu pisala punih deset godina putujući po svetu i radeći intervjue sa 2000 žena, uz 1700 autentičnih fotografija. U ovoj knjjizi se našla i Lazarevčanka Vesna Marković Adžić, koja je pilot na prekookeanskim letovima.

Biblioteka Dimitrije Tucović

U lazarevačkoj biblioteci „Dimitrije Tucović“ promovisana je knjiga „Nebeske heroine sveta“ profesorke Radmile Tonković u kojoj se govori o ženama naše zemlje i sveta koje su odigrale važnu ulogu u vazduhoplovstvu. Autorka je knjigu pisala punih deset godina putujući po svetu i radeći intervjue sa 2000 žena.

Knjiga Nebeske heroine sveta

Knjiga je u Švajcarskoj proglašena za jedinstvenu svetsku enciklopediju, u Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu se nalazi u počasnoj vitrini kao najbolje svetsko delo, a u Rusiji je uvrštena u udžbenike u vazduhoplovnim akademijama za školovanje pilota i inženjera. Među 2000 heroina, našla se i Lazarevčanka Vesna Marković Adžić, koja je u Sjedinjenim Američkim Državama završila vazduhoplovnu akademiju i pilot je na prekookeanskim letovima.

Lazarevčanka Vesna Adžić u knjizi Nebeske heroine sveta

Za Dan državnosti Srbije 15. februara ove godine prof. Tonković je odlikovana najvišim državnim ordenom – Karađorđevom zvezdom drugog stepena, za svoj ukupan naučni, istraživački i patriotski rad i doprinos ugledu naše zemlje širom sveta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA