Promovisana monografija „130 godina OŠ u Rudovcima“

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac održana je promocija monografije „130 godina Osnovne škole u Rudovcima 1889 – 2019“. Ova monografija nije samo značajna za rudovačku školu već za čitavu mesnu zajednicu i okolna naselja, a pripremili su je Tanja Pajović, Vladimir Petrović i Srđan Đumić, nastavnici ove škole. Škola u Rudovcima 130 godina je obeležila 2019. godine, a monografija je trebalo da bude prezentovana tokom prošle godine, međutim to se nije desilo zbog pandemije koronavirusa, rekao je direktor Nebojša Delić. Promociji je prisustvovao i predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima. On je rekao da će opština u narednom periodu maksimalno unaprediti obrazovni sistem u Lazarevcu.

Promocija monografije „130 godina Osnovne škole u Rudovcima od 1889. do 2019. godine“ održana je u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu. Ova monografija od velikog je značaja ne samo za školu već i Rudovce i okolne mesne zajednice. Opština u narednom periodu maksimalno će unaprediti obrazovni sistem u Lazarevcu, izjavio je predsednik opštine Bojan Stević.

Škola u Rudovcima 130 godina je obeležila 2019. godine, a monografija je trebalo da bude prezentovana tokom prošle godine. Međutim, to se nije desilo zbog pandemije koronavirusa, rekao je direktor Nebojša Delić. Direktor ove ustanove smatra da je ovo velika vrednost za školu u Rudovcima ali i celu opštinu Lazarevac, jer to je jedan opus istorijata koji služi da se sačuva od zaborava.

Prvi deo monografije sadrži istorijat rudovačke škole, dok se u drugom delu nalaze slike koji su dobijeni od aktera i učesnika, kao i izjave bivših učenika ove škole. Profesor likovne kulture Vladimir Petrović izjavio je da ova monografija treba da se dopunjava vremenom, jer istorija se ne završava. To proces koji treba da traje i dalje.

U kulturno umetničkom delu programa nastupili su učenici muzičke škole „Marko Tajčević“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA