BeogradLazarevacVestiZanimljivosti

Baka Mileva iz Kruševice proslavila stoti rođendan

Naša sugrađanka Mileva Ivković, koja živi u Kruševici, prvog dana septembra proslavila je stoti rođendan. Baka Mileva, rođena je u Gornjem Mušiću kod Mionice 1. septembra 1921. godine, a jubilarni stoti rođendan proslavila je u krugu porodice i najbližih komšija, Uz muziku i tortu sa svećicama, kako i dolikuje ovakvom jubileju. Proslavu njenog rođendana organizovali su najuži članovi njene porodice, na inicijativu njenog sina Zlatomira Ivkovića.

Baka Mileva

Mali je broj onih koji mogu da se pohvale proslavom stotog rođendana. Jedna od njih je naša sugrađanka Mileva Ivković iz Kruševice, koja je rođena 1. septembra davne 1921. godine u Gornjem Mušiću pored Mionice.

Porodična kuća Mileve Ivković

Proslavu u krugu porodice i komšija organizovao je njen sin Zlatomir. U emotivnoj ispovesti za našu televiziju otkrio nam je kako se njegova majka borila kroz život da bi ga izvela na pravi put.

Mileva i Zlatomir Ivković
Mileva i Zlatomir Ivković

Za Milevinu duboku starost, kaže Zlatomir, zaslužna je genetika. Kaže da njegova majka redovno posti, svake srede i petka. Zahvaljujući svemu ovome, baka Mileva je dočekala unuke i praunuke.

Baka Mileva nam je otkrila da je dosta toga prošla u životu. Bilo je i lepih i onih manje lepih događaja, ipak, dodaje, danas pamti samo lepe stvari.

Proslava stotog rođendana baka Mileve

Uzbuđena ali dobro raspoložena, baka Mileva kaže da su joj se sve želje ostvarile, a najveća je bila proslava stotog rođendana u prisustvu najmilijih.

Stoti rođendan baka Mileve

Prema dostupnim informacijama, prosečan životni vek žena u Srbiji iznosi nešto više od 78 godina, a Mileva Ivković tu je brojku odavno prešla. Ekipa televizije Gem želi joj srećan rođendan i nada se da ćemo se u još boljoj atmosferi sastati i 1. septembra sledeće godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA