Protest opozicionih političkih stranaka iz Lazarevca zbog problema vodosnabdevanja

Građanski protesni skup “Lazarevac žedan vode i slobode“, održan je ispred Gradske opštine Lazarevac od strane opozicionih političkih stranaka tražeći rešavanje problema vodosnabdevanja u opštini Lazarevac.

Zahtev opozicionih političkih stranaka na protestu  “Lazarevac žedan vode i slobode” koji je održan ispred Gradske opštine Lazarevac je rešavanje pitanja vodosnabdevanja. Vodosnabdevanje je višedecenijski problem koji Lazarevac ima. Pored toga što žele da se reši pitanje vodosnabdevanja, oni takođe traže redovno obaveštavanje kada će se restrikcije dogoditi kao i veći broj cisterni ukoliko dođe do toga. Kao treći zahtev, protestanti navode, smenu direktora JPKP “Lazarevac”.

Tokom trajanja protesta postavljen je balon gde su okupljeni građani mogli da ubace pitanja i zahteve koji su kako kažu, kasnije predali rukovodstvu opštine.

Na protestu su govorili Dragana Rakić, potpredsednica Demokratske stranke, Biljana Stojković, Skupština slobodne Srbije, Srđan Milivojević, član odbora Demokratske stranke,Borko Stefanović, potpredsednik Stranke slobode i pravde i Miroslav Aleksić, zamenik predsednika Narodne stranke, čime su pružili podršku lazarevačkim opozicionim strankama.

Prilikom obilaska radova na novom trgu i podzemnoj garaži, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik opštine Bojan Stević izneli su rešenje ovog problema. On je najavio da će Grad Beograd raspisati tendere za kopanje tri bunara po hitnom postupku, što znači da bi Lazarevac za mesec i po dana trebao da ima novih 30 litara vode u sekundi, što bi rešilo višedecenijski problem vodosnabdevanja u Lazarevcu. Vesić je tom prilikom istakao da je rešenje za Lazarevac kopanje sopstvenih bunara, dok se ne napravi fabrika vode “Makiš 3“ i ne povežu Lazarevac i Barajevo sa tom fabrikom.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA