Protest prosvetara „Stop nasilju“ ispred Rudarske česme u Lazarevcu

U znak protesta protiv nasilja u školama, koje je sve učestalije, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je, ispred zgrade Vlade, na konferenciji „Stop nasilju u školama“ da će u četvrtak 1. decembra biti obustavljena nastava u 46 mesta širom zemlje. Nastava će biti obustavljena i u školama u opštini Lazarevac, izjavila je za Gem predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić. Od 10 Lazarevačkih osnovnih škola, devet će u potunosti obustaviti nastavu a samo će škola „Slobodan Penezić Krcun“ u Junkovcu imati skraćene časove na 30 minuta. Tehnička škola i Gimnazija takođe neće imati nastavu a jedino će Muzička škola, koja nema svoj sindikat, tog dana imati redovne časove. Protest u Lazarevcu zakazan je ispred Rudarske česme u 12 časova, potvrdila je Anđelić.

Protest prosvetara

Zbog sve učestalijeg nasilja u školama, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je na konferenciji „Stop nasilju u školama“ da će u četvrtak 1. decembra biti obustavljena škola u 46 mesta. Ovom protestu pridružiće se i prosvetari opštine Lazarevac, potvrdila je za Gem predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić.  Sve škole, sem školske ustanove u Junkovcu obustaviće rad, kao i Tehnička škola i Gimnazija.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Protest će biti organizovan ispred Rudarske česme u 12 časova a mirnim protestom želimo da skrenemo pažnju javnosti na  nasilje koje prosvetni radnici trpe, ali i vršnjačko nasilje koje je sve prisutnije u školama, kaže Anđelić.

Protestom želimo da se ispune dva zahteva, da se stane na put nasilju u obrazovnim ustanovama ali i da se izmene zakonske regulative za zaštitu zaposlenih u prosveti, rekla je za RTV GEM Verica Anđelić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA