BeogradLazarevacVesti

Protest Sindikata radnika EPS-a, radnici traže veće plate

U Beogradu je održan protest Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije (EPS). Kako je najavljeno ranije, miran protest organizovan se sa ciljem da se ispune tri zahteva – povećanje zarada, smena v.d. direktora Miroslava Tomaševića i poštovanje kolektivnog ugovora.

Protest ispred zgrade EPS-a

Miran protest predvodio je Srđan Alimpijević koji je izabran za predsednika Sindikata radnika EPS-u na izborima u novemmbru prošle godine. Alimpijević je ranije za Betu rekao da je zbog nove sistematizacije zaposlenih, koju je napravio Tomašević, ukupna masa zarada u toj kompaniji smanjena, a da plate nisu povećavane dve godine zbog čega ih treba korigovati naviše. On je rekao da za sada nije utvrđen procenat povećanja koji traže, ali da su spremni da u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić nađu zajedničko rešenje.

Protests radnika Sindikata EPS-a

Alimpijević je pre nekoliko dana tražio razgovor sa Brnabić i najavio da će, ako ona to odbije, danas organizovati miran protest. Protest je proteko mirno, a po njegovom završetku kompaniji su predati zahtevi okupljenih. „Glavni cilj ovog skupa je povećanje plata. Moramo se boriti za to. Takođe, jedna od tačaka je i smena Tomaševića. Kako bismo digli proizvodnju na nivo na kom treba da bude, treba nam pomoć Vlade, pa i predsednika. Tražimo i poštovanje kolektivnog sporazuma“, izjavio je tokom protesta Srđan Alimpijević, prenosi list Danas.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA