BeogradKulturaLazarevacVestiZabava

U subotu u Mirosaljcima novogodišnji koncert „Kolubarskog kola“

Ansambl narodnih igara i pesama „Kolubarsko kolo“ iz Mirosaljaca održaće u subotu 14. januara novogodišnji koncert povodom pravoslavne Nove godine. Koncert će, sa početkom od 18 časova, biti izveden u Domu kulture u Mirosaljcima. Pored domaćina, nastupiće KUD „Moravica“ iz Ivanjice i „Moravac“ iz Adrana, izjavio je predsednik ansambla Nenad Arsenijević.

ANIP Kolubarsko kolo iz Mirosaljaca

Prvi put od osnivanja, Ansambl narodnih igara i pesama „Kolubarsko kolo“ iz Mirosaljaca organizovaće novogodišnji koncert povodom pravoslavne Nove godine. Gosti koncerta, koji će u Domu kulture početi u 18 časova, biće ansambli „Moravica“ iz Ivanjice i „Moravac“ iz Adrana.

Za pet godina, koliko postoji, Ansambl narodnih igara i pesama „Kolubarsko kolo“ ostvario je dobru saradnju sa mnogim folklorašima širom zemlje. Ovo društvo, koje trenutno broji sto članova, krajem prošle godine organizovalo je tradicionalnu podelu paketića mališanima.

ANIP Kolubarsko kolo

Velika podrška „Kolubarskom kolu“ su rodielji folkloraša koji zdušno pomažu ansambl, u cilju očuvanja tradicije, kulture i običaja.

Planovi Ansambla „Kolubarsko kolo“ iz Mirosaljaca za ovu godinu su veliki, a među njima je i odlazak na festivale u Španiju i Tursku. Novogodišnji koncert biće održan u subotu, 14. januara, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA