LajkovacVesti

Prvi rebalans budžeta opštine Lajkovac u septembru

Prvi rebalans budžeta opštine Lajkovac očekuje se početkom septembra, nakon konstitutivne sednice skupštine i formiranja novog saziva vlasti u Lajkovcu.

Rebalansom budžeta  biće omogućena realizacija planiranih projekata za ovu godinu. Ipak zbog vanrednog stanja a zatim i predizbornih aktivnosti nastavak planiranih aktivnosti punom dinamikom može se očekivati tek početkom godine, najavio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Andrija Živković
Andrija Živković

Pandemija i vanredno stanje a zatim izborni proces i period formiranja nove vlasti odložili su usvajanje prvog rebalansa budžeta opštine Lajkovac tek za kraj trećeg kvartala. Do formiranja nove vlasti u Lajkovcu neodložna plaćanja koja nisu prvobitno planirana budžetom vrše se iz sredstava budžetske rezerve. U skladu sa tim je i poslednja odluka veća kojom su odobrena sredstva građanima za interventno vodosnabdevanje.

Završetak izgradnje i stavljanje u funkciju novog zatvorenog bazena će obeležiti drugu polovinu godine. Realizaciji ovog kapitalnog projekta doprineće i otvaranju novih radih mesta.

Opština LajkovacAndrija Živković je naglasio da su rešavanje problema vodosnabdevanja i izgradnja obilaznice oko Lajkovca dva ključna prioriteta opštine. Bez pomoći države i nadležnih institucija naša opština sama nemože rešiti ove probleme bitne za razvoj i budućnost opštine Lajkovac dodao je Živković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA