BeogradLazarevacVestiZanimljivosti

Prvih 100 godina za deku Radivoja Stanojevića

Radivoje Stanojević iz Šopića proslavio je 100. rođendan. Deka Radivoje učestvovao je u Drugom svetskom ratu, radio širom Jugoslavije, penzionisao se 1978. godine, dočekao šestoro unučadi, 10 praunuka i jedno čukununuče. U krugu porodice i najbližih prijatelja, deka Radivoje proslavio je 100. rođendan a tortu i poklone uručio mu je i predsednik opštine Bojan Stević, koji je sa svojim saradnicima posetio porodicu Stanojević.

Radivoje Stanojević, jedan je od živih svedoka vremena koja su obeležila čitav jedan svet, proslavio je svoj stoti rođendan u domu svoje porodice u Šopiću. Ovaj izuzetni jubilej obeležen je u krugu porodice, prijatelja, okupljenih da zajedno proslave život jednog izuzetnog čoveka. Tokom svoje radne karijere, obavljao je različite poslove širom tadašnje Jugoslavije, predano služeći svojoj zemlji i zajednici.

Deka Radivoje, kako ga s ljubavlju zovu najbliži, nije samo obeležio stoti rođendan, već je i živopisni prikaz prošlih vremena. Kroz godine je gradio porodicu, koja je danas izrasla u divnu zajednicu. Sa troje dece, šestoro unučadi, 10 praunuka i jednim čukununučetom, deka Radivoje ponosno gleda na naslednike koji nose njegovo ime i nasleđuju njegove vrednosti.

Na dan njegovog stotog rođendana, dom Stanojevića bio je ispunjen smehom, pesmom i toplinom porodičnih okupljanja. Kao simbol poštovanja i zahvalnosti prema ovom izuzetnom čoveku, predsednik opštine, Bojan Stević, zajedno sa svojim saradnicima, posetio je porodicu Stanojević i uručio im tortu i poklone.

Deka Radivoje ostaje simbol generacija koje su preživele mnoge izazove, ali su ipak uspele da izgrade bolju budućnost za sve nas. Neka njegov životni put bude inspiracija i podsetnik da je ljubav prema ljudima i predanost vrednostima ono što zaista čini život vrednim življenja. Srećan stoti rođendan, deka Radivoje!

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA