BeogradLazarevacVesti

Prvo predavanje prolećne škole pčelarstva u Lazarevcu

Na prvom predavanju prolećne škole pčelarstva koja se organizuje po šesti put bilo je prisutno sedam pčelara početnika, među njima i dve dame. U organizaciji klastera “Plodovi Kolubare“ u biblioteci “Dimitrije Tucović“ biće organizovana teoretska nastava dok će praktična nastava biti organizovana na pčelinjacima pčelara početnika.

Prvo predavanje prolećne škole pčelarstva u Lazarevcu

Klaster “Plodovi Kolubare“ već šestu sezonu organizuje školu za pčelare početnike a ovo je  ukupno deveti ciklus organizovanja obuke. Već tokom prvog predavanja polaznici su upoznati sa osnovama pčelarenja, počev od formiranja pčelinjaka i brige o društvima do razvoja rojeva i plasmana meda.

Obradili smo tri različite teme smo obradili. Prvo uvod odnosno ko može da pčelari i šta mu je potrebno. Druga prezentacija je bila u vezi ekonomije pčelarenja, koliko košta košnica, centrifuga, kolika je cena meda, kako se prodaje, koje zakonske osnove treba da ispune da bi mogli biti pčelari. Treća prezentacija je izbor mesta za pčelinjak – dodao je Goran Čakardić.

Trenutni vremenski uslovi pogoduju razvoju pčelinjih društava i njihovoj pripremi za predstojeću sezonu, što je i motiv više za nove pčelare da pravilnim radom ostvare što bolje rezultate.

Teoretska nastava ove škole biće organozovana još 20. i 27. marta, a u aprilu 10g, 17og  i 24g aprila u terminu od 17 do 19 časova u lazarevačkoj biblioteci. Praktična nastava je 3. aprila i 1.maja. Dodela sertifikata je 8. maja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA