BeogradLazarevacPoljoprivredaVesti

Psi lutalice zaklali ovce u domaćinstvu Moše Rankovića u Drenu

U poslednjih par meseci u domaćinstvu Moše Rankovića u mesnoj zajednici Dren, čopor pasa lutalica u više navrata je napadao stada koza i ovaca. U sredu 27. aprila, napadnut je i sam vlasnik domaćinstva, a psi su usmrtili jednu ovcu, a dva dana ranije, zaklali su ovna i dve ovce. Prema Rankovićevim rečima, u prethodnih par meseci čopor pasa je zaklao tri ovce, dve koze i dva jarca. Ovi nemili događaji prijavljeni su MUP-u i nadležnim institucijama, ali rešenje ovog problema, sa kojima se susreću i Rankovićeve komšije, se još uvek ne nazire.

Zaklana ovca u Drenu

Učestali napadi čopora pasa lutalica postali su ozbiljan problem za meštane MZ Dren. Najgore je u napadima pasa lutalica prošao Moša Ranković u čijem domaćinstvu je tokom prethodnih meseci načinjena prilična materijalna šteta dok je i on sam napadnut od strane krvoločnih pasa. Tokom poslednjeg napada, psi su usmrtili jednu ovcu, a samo dva dana ranije ovna i još dve ovce. Takođe, pre dva meseca psi su zaklali tri ovce, dve koze i dva jarca, potvrdio je za rtv Gem Moša Ranković iz MZ Dren.

Moša Ranković
Moša Ranković

U prethodnom periodu desilo se više napada čopora pasa i na same meštane ove mesne zajednice. Prema rečima Moše Rankovića, trenutno se vodi devet postupaka za napade pasa na ljude, dok su učestali napadi I na stoku koju meštani gaje.

Moša Ranković koji ima uredno registrovano poljoprivredno domaćinstvo kao i mnogi drugi meštani ove mesne zajednice, apeluje na sve nadležne institucije i relevantne faktore da se uključe u rešavanje ovog problema koji zadaje velike muke i materijalnu štetu dok je i sama bezbednost meštana, koja je na prvom mestu, ozbiljno ugrožena.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA