Puls teatar sa predstavom „Srebrni car“ na ovogodišnjem Asitež-u

Festival Asitež-a, pod sloganom „Fas se piše zajedno“, koji je namenjen deci i mladima, počeo je u sredu 27. oktobra u Malom pozorištu „Duško Radović“ u Beogradu. Na ovogodišnjem izdanju festivala učestvuje i Prvo prigradsko pozorište Puls teatar sa predstavom „Srebrni car“. Ova predstava govori o siromašnoj devojčici Smilji, koja je spremna na žrtvu kako bi pomogla svom još siromašnijem narodu. Festival Asitež-a se završava 31. oktobra, kada će biti proglašeni pobednici.

Predstava Srebrni car

Prvo prigradsko pozorište Puls teatar učestvuje na ovogodišnjem izdanju festivala Asitež-a, koji je namenjen deci i mladima, sa predstavom „Srebrni car“. Festival Asitež-a počeo je u sredu 27. oktobra, a tokom trajanja biće izvedeno ukupno deset predstava iz cele zemlje.

S obzirom da festival prošle godine nije održan zbog epidemiološke situacije, ove je organizovan drugi i treći Asitež. Festival će biti zatvoren u nedelju 31. oktobra, kada će biti proglašeni najbolji učesnici.

Predstava Srebrni car

Incijativa za uspostavljanje festivala Asitež-a pokrenuta je 2015. godine na sastanku članova tadašnjeg Izvršnog odbora, a festival je pokrenut 9. maja 2019. godine, pod sloganom „Pokrenimo priču“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *