BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

„Vukovi dani“ u OŠ „Vuk Karadžić“ u Stepojevcu

Osnovna škola „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Stepojevca obeležila je 26. oktobra Dan škole u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, i na taj način proslavila 146 godina postojanja. Ova nedelja posvećena je obeležavanju Dana škole pod nazivom „Vukovi dani“, izjavila je za televiziju Gem direktorka Verica Anđelić. Epidemiološka situacija u školama u Lazarevcu još uvek je pod kontrolom. Učenici osnovnih škola pohađaju nastavu po prvom modelu, dok srednjoškolci idu primenjuju kombinovani model, istakla je Anđelić, koja je i predsednica Aktiva direkora osnovnih i srednjih škola.

Manifestacija Vukovi dani, arhiva

Tradicionalna manifestacija „Vukovi dani“ obeležena je u osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadzić“ u Stepojevcu u skladu sa propisanim epidemiološkim merama. Svi zaposleni i učenici proslavili su 146 godina postojanja ove obrazovne ustanove. Prema rečima direktorke škole Verice Anđelić, ove godine nije bilo da proslave Dan škole kao kao ranijih godina, ali su deca bila u mogućnosti da predstave svoje radove i da učestvuju sa nastavnicima u ulepšavanju prostorija.

Škola Vuk Karadžić u Stepojevcu

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave. Ukoliko se u jednom odeljenju pojave dvoje ili više pozitivnih učenika, direktor škole organizuje rad prema određenim instrukcijama. Ako se u odeljenju koje broji 16 ili manje učenika pojave 3 obolela, prelazi se na treći model u trajanju od 10 radnih dana, odnosno onlajn nastavu.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Ukoliko se radi o odeljenju sa 17 ili više učenika, nakon pojave dva slučaja, to odeljenje se deli na dve grupe i nastavlja rad po drugom, odnosno kombinovanom modelu, izjavila je predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić i dodala da se u opštini Lazarevac u osnovnim školama radi po prvom modelu nastave, a u srednjim po drugom modelu.

Sastanak Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Aktuelnosti u vaspitno – obrazovnom procesu“ održaće se na Tari od 3. do 5. oktobra gde će prisustvovati direktori iz cele Srbije. Na ovom sastanku direktori će imati priliku da razmene iskustva što se tiče rada tokom epidemije koronavirusa.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA