BeogradKulturaLazarevacVesti

Pulsovci proslavili 14. rođendan pozorišta

Prvo prigradsko pozorište Puls teatar proslavilo je 14 godina uspešnog postojanja i rada. U galeriji „Simonida“ Centra za kulturu Lazarevac, tim povodom, otvorena je Izložba skica pozorišnog kostima Puls teatra, autorki Sonje Kotorčević, Julijane Mićić i Sandre Nikač. Na Dan pozorišta glumci su odigrali i predstavu „Živi su nije smešno“, inspirisanu Nušićevim komedijama a u režiji Jovana Grujića a dodeljene su i godišnje nagrade glumici Jeleni Cvijetić i glumcu Darku Bjekoviću.

Izložba Puls teatar

Tradicionalnom izložbom skica pozorišnog kostima, autorki Sonje Kotorčević, Julijane Mićić i Sandre Nikač Prvo prigradsko pozorište Puls teatar proslavilo je Dan pozorišta, 14 godina postojanja i uspešnog rada. U galeriji „Simonida“ izložene su skice kostima za predstave koje su premijerno izvedene tokom prošle godine. Prošla sezona bila je u znaku „vraćanja“ u pozorište nakon korone i imali smo premijeru četiri predstave, kaže Sonja Kotorčević i dodaje da će publika imati priliku da pogleda skice za kostime koje su radile i njene koleginice.

Sonja Kotorčević
Sonja Kotorčević

Maja Sofronijević, pomoćnica direktorke Prvog prigradskog pozorišta rekla je u izjavi za medije da ovo pozorište duže od 14 godina postoji ali je institucionalizovano 2009. godine.

Godišnja retrospektivna izložba prilika je da pokažemo samo deo bogatog rada naših umetnika a predstava „Živi su nije smešno“ je naš poklon vernoj publici.

Maja Sofronijević
Maja Sofronijević

Na Dan pozorišta, 13. februara, dodeljene su Godišnje nagrade najzaslužnijima za afirmaciju pozorišta u prethodnoj godini, i to jednom članu ansambla i jednom saradniku.  Ove godine, nagrade su dodeljene glumici, članici ansambla, Jeleni Cvijetić i glumcu saradniku Darku Bjekoviću. Autorka nagrade je Julijana Mićić, slikar vajar u pozorištu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA